ΤΟΠΙΚΑ

Mια νέα ιστορία ξεκινά

mια-νέα-ιστορία-ξεκινά-34786

Συνεχίζονται με επιτυχία οι παραμυθοπεριπέτειες στο λόφο με τα παραμύθια, που αποτελούν πόλο έλξης για δεκάδες φίλους του βιβλίου. Κάθε Κυριακή, από τις 11 το πρωί και για δύο ώρες συναντιούνται οι μικροί βιβλιόφιλοι, με σκοπό να γνωρίσουν διάφορα λογοτεχνικά βιβλία, να συζητήσουν γι’ αυτά, να παίξουν και να διασκεδάσουν, ώστε η ανάγνωση να γίνει συνήθεια και μέρος της καθημερινότητάς τους. Κύριος στόχος της συγκεκριμένης διοργάνωσης είναι η άμεση εξοικείωση με το βιβλίο και την ανάγνωση, και ειδικότερα η σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης με την παιδική λογοτεχνία.

Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ουσιαστικά μια παρέα, με κοινό παρανομαστή και επιδίωξη την ανάγνωση και τη συζήτηση. Η δημιουργική προσέγγιση λογοτεχνικών έργων, η εικονογράφηση – μουσική επένδυσή τους, η δραματοποίηση, οι συναντήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, οι επισκέψεις σε βιβλιοθήκες, η διοργάνωση εκθέσεων βιβλίου, οι βιβλιοπαρουσιάσεις και η ενασχόληση με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική με αφορμή τις ιστορίες που παρουσιάζονται, είναι μερικές από τις δράσεις που πραγματοποιούνται στο λόφο με τα παραμύθια, στο Staikos Tennis Club, στις Αλυκές.

Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Λογοτεχνικής – Δημιουργικής Έκφρασης είναι η Έλενα Νταβλαμάνου, εκπαιδευτικός στην Ελληνογαλλική Σχολή Βόλου «Saint Joseph», κάτοχος Master στα Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης και Παραγωγής Διδακτικού Υλικού, με εξειδίκευση στην Παιδική Λογοτεχνία και Γενική Γραμματέας των «Πολιτών Εν Γνώσει». Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια λογοτεχνίας και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε πρακτικά συνεδρίων και επιστημονικά περιοδικά. Οσοι επιθυμούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 80.111.70.111 / 6980218621 ή την ηλεκτρονική διεύθυνση www.politesengnosei.gr/ e_mail: [email protected]/ fb: politesengosei

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου