ΤΟΠΙΚΑ

Δεν παραιτείται ο Διοικητής

δεν-παραιτείται-ο-διοικητής-35873

Aποφασισμένος να διεκδικήσει να παραμείνει στη θέση του Διοικητή στο Νοσοκομείο Βόλου φέρεται να είναι ο Αριστείδης Ζαχαρόπουλος που χθες απέστειλε στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο μακροσκελέστατη αναφορά με την οποία ουσιαστικά αμφισβητεί τη νομιμότητας της υπουργικής απόφασης για την παύση του.

Η αναφορά έχει κοινοποιηθεί προς το Μέγαρο Μαξίμου και το Γραφείου του πρωθυπουργού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επίσης ο κ. Ζαχαρόπουλος την έχει αποστείλει στη Γραμματεία της Κυβέρνησης στη Βουλή, η οποία και ελέγχει τη νομιμότητα των υπουργικών αποφάσεων πριν λάβουν οριστικό ΦΕΚ.

Ειδικότερα στην αναφορά του ο κ. Ζαχαρόπουλος υποστηρίζει ότι η Υπουργική Απόφαση είναι αντισυνταγματική και παράνομη για δύο διαφορετικούς λόγους. Ο πρώτος λόγος που επικαλείται είναι το γεγονός ότι είναι υπάλληλος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με θητεία, που όπως επισημαίνει, σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του απολαμβάνει της συνταγματικής προστασίας της μονιμότητας και επομένως δεν μπορεί να απολυθεί χωρίς απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου.

Παράλληλα όπως αναφέρει επικαλούμενος μία σειρά από διατάξεις της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία των Νοσοκομείων, «επιτρέπεται η πρόωρη λήξη της θητείας των Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών των Νοσοκομείων, για σπουδαίο λόγο, σχετικό με την άσκηση των καθηκόντων τους, αζημίως για το Δημόσιο, όπως και η απόσπασή τους σε άλλο Νοσοκομείο οποιασδήποτε Υγειονομικής Περιφέρειας για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ύστερα από εισήγηση του Διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας» που στην συγκεκριμένη περίπτωση σύμφωνα με τον ίδιο δεν υφίσταται.

Ο κ. Ζαχαρόπουλος επίσης αναφέρει προς τον Υπουργό ότι εάν και παρ’ όλα τα παραπάνω παραμένει ισχυρή η βούληση του Υπουργού για την πρόωρη λήξη της θητείας του, θα πρέπει να εκδοθεί νέα Υπουργική Απόφαση που θα εκθέτει επείγοντες και εξαιρετικούς λόγους γενικότερου συμφέροντος, σχετικούς με την αναγκαιότητα της πρόωρης λήξης της θητείας του, προκειμένου ο ίδιος να λάβει γνώση αφενός και αφετέρου να αναφέρει όπως τονίζει αρμοδίως, ενώ επίσης ζητά να συναντηθεί με τον Υπουργό προκειμένου όπως τονίζει να εκθέσει από κοντά τις απόψεις του και να παρουσιάσει το έργο της Διοίκησής του για το οποίο γίνεται αναλυτική αναφορά και στην μακροσκελή επιστολή με οικονομικά στοιχεία και όχι μόνο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου