ΤΟΠΙΚΑ

Παρά θιν αλός

παρά-θιν-αλός-851206

Οπως ήταν και φυσικό και επόμενο, ειδική αναφορά γίνεται στην απόφαση του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, στο θέμα των συνενώσεων των ΟΤΑ. Επειδή θα προβληθούν μάλλον τα άλλα σημεία του συγκεκριμένου εδαφίου, να υπογραμμίσουμε ότι η ΚΕΔΚΕ λέει πως «οι συνενώσεις Δήμων πρέπει να εξασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητά τους, την ισόρροπη ανάπτυξη και τελικά τη συγκράτηση του πληθυσμού στην ύπαιθρο».
Οπως και σε ΟΛΕΣ τις χθεσινές και προχθεσινές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, όσοι μιλούσαν και αναφέρονταν στην εξέγερση, ξεχνούσαν να πουν ότι το Πολυτεχνείο ήταν ένα αυθόρμητο κίνημα το οποίο ξεπήδησε μέσα από μερικές, μικρές σε μέγεθος αλλά ενθουσιώδεις, ομάδες, τα μέλη των οποίων στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν ήταν οργανωμένα σε πολιτικά κόμματα, που δεν είχαν πάρει χαμπάρι τότε τι γινόταν.

Απλώς είναι αναγκαίο, για τους ίδιους, να υπενθυμίζεται η συμμετοχή των ηγετών στους αγώνες του λαού και των «ανωνύμων». Αρα κάθε χρόνο «ζεις, εσύ μας οδηγείς».

Ή πάλι με την ερμηνεία που δίνεται στην απόφαση του Παπανδρέου να αποκλείσει από τη Γραμματεία του κομματικού Συνεδρίου όσους στο παρελθόν είχαν κυβερνητικές θέσεις, ότι έτσι προδίδει όσους τον στήριξαν. Αποκλείεται, δηλαδή, να δείχνει ότι θα προχωρήσει σε διαχωρισμό του κόμματος από την (μελλοντική) κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ; Εκτός αν αυτό είναι που ενοχλεί…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου