ΤΟΠΙΚΑ

Ανάκαμψη τώρα, το σύνθημα στον Ολυμπιακό… αφού τα περιθώρια “στενεύουν” επικίνδυνα

ανάκαμψη-τώρα-το-σύνθημα-στον-ολυμπια-851206

Ανάκαμψη τώρα, είναι το σύνθημα στον Ολυμπιακό, που μετά από 8 αγωνιστικές παραμένει χωρίς νίκη και τα περιθώρια στενεύουν πλέον επικίνδυνα.
Το πιστεύω όλων στον Ολυμπιακό είναι ότι η ομάδα έχει δυνατότητες, έχει και καλό πρόσωπο που το έχει δείξει άλλωστε… και αυτό που χρειάζεται είναι μια νίκη που θα αλλάξει την ψυχολογία…
Στους τρόπους της γενικότερης αγωνιστικής ανάκαμψης που ψάχνουν στον Ολυμπιακό γίνονται ακόμη και σκέψεις μεταγραφικής ενίσχυσης τον Γενάρη, αλλά η ομάδα δεν μπορεί να περιμένει ως τότε, αφού αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, θα έχει φύγει το μισό του πρωταθλήματος και η ανάκαμψη θα φαντάζει… αδύνατη.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει στα επόμενα παιγνίδια με αρχή κόντρα στον Πιερικό και μέχρι το Γενάρη να πάρει βαθμούς και νίκες, αφού έχει μείνει αρκετά πίσω και (παρ’ ότι κάποια άλλα αποτελέσματα τον ευνόησαν) , για να μην μεγαλώσει πολύ η διαφορά με τη ζώνη παραμονής, πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να ξεπεράσει κάποιες ομάδες και κυρίως να πάρει πάνω του.
Ως τώρα ο Ολυμπιακός έχει τη χειρότερη πορεία των τελευταίων ετών στη Β΄ Εθνική, αφού σε 8 αγωνιστικές δεν έχει νίκη, έχοντας παίξει τα παιγνίδια… Θρασύβουλος – Ολυμπιακός 1-0, Ολυμπιακός – Αγιος Δημήτριος 0-0, Αγροτικός Αστέρας – Ολυμπιακός 2-2, Ολυμπιακός – Κέρκυρα 0-2, Ηλυσιακός – Ολυμπιακός 2-0, Ολυμπιακός – Χαϊδάρι 1-1, Ιωνικός – Ολυμπιακός 1-0 και Καστοριά – Ολυμπιακός 1-1.
Η συνέχεια ως το τέλος του α γύρου είναι επίσης δύσκολη και αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι να αλλάξει η ψυχολογία. Αυτό γίνεται μόνο με νίκες και συνεχόμενες επιτυχίες.
Το επόμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα είναι με τον Πιερικό στο Βόλο και αρχικά είχε ορισθεί το Σάββατο 24/11, (τηλεοπτικά από την ΕΤ-3), ενώ τώρα υπάρχει η απόφαση για αναστολή των πρωταθλημάτων από τη διοργανώτρια αρχή.
Μέχρι το επόμενο ματς ο προπονητής Αναστάσιος (Σούλης) Παπαδόπουλος θα προσπαθήσει να ανασυντάξει τους παίκτες του, για να έρθει επιτέλους και γι’ αυτούς και για τον ίδιο (έχει τρία παιγνίδια στον πάγκο) η πρώτη νίκη.
Ως το τέλος του α γύρου οι αγώνες είναι: 24/11 Ολυμπιακός – Πιερικός, 2/12 Εθνικός Αστέρας – Ολυμπιακός, 9/12 Ολυμπιακός – Πανθρακικός, 16/12 Καλλιθέα – Ολυμπιακός, 23/12 Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός, 30/12 Εθνικός – Ολυμπιακός, 6/1 Ολυμπιακός Καλαμάτα, 13/1 Ολυμπιακός Γιάννινα και 20/1 Αιγάλεω – Ολυμπιακός.
Πάντως στον Ολυμπιακό βλέπουν το κάθε ματς ξεχωριστά και τώρα σκέφτονται μόνο τον ερχόμενο αγώνα πρωταθλήματος με τον Πιερικό. Το γεγονός ότι η ομάδα αγνοεί τη νίκη μετά από οκτώ αγωνιστικές, φανερώνει τη δυσχερή θέση που έχει περιέλθει και με μόλις τέσσερις βαθμούς στο ενεργητικό της βρίσκεται καθηλωμένη στην προτελευταία θέση, ενώ αποτελεί και αρνητικό ρεκόρ.
Το ρεκόρ που έσπασε την περασμένη Δευτέρα κρατούσε από την περίοδο 93-94, όταν τότε κατάφερε και πέτυχε την πρώτη της νίκη στην 8η αγωνιστική… και στο τέλος έπεσε από τη Β στη Γ Εθνική.
Η περίοδος εκείνη είχε ξεκινήσει με ήττα στο Βόλο (ο Ιωνικός 1-3), ήττα στην Κόρινθο (1-0), τη Βέροια να “περνάει” νικήτρια 1-3 και τον προπονητή Στεφ. Γαϊτάνο να φεύγει… να ακολουθεί νέα ήττα εκτός 3-0 από Εθνικό, ισοπαλία στο Βόλο 0-0 με Ατρόμητο, δυο συνεχόμενες ήττες εκτός 2-1 από Πιερικό, 2-0 από ΕΑΡ… για να έρθει η πρώτη επιτυχία στην 8η αγωνιστική με νίκη 1-0 (47’ Κωτούλας) επί της Αναγέννησης Γιαννιτσών. Τώρα ο Ολυμπιακός δεν γνώρισε νίκη ούτε στην 8η, περιμένοντας την 9η και
βέβαια με τη φράση «νέο ξεκίνημα» να έχει ακουστεί πολλές φορές.

Οσον αφορά στα αγωνιστικά ο Βραζιλιάνος Ντίλτον Περέιρα, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας κατά τη διάρκεια του φιλικού ματς με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ, αναμένεται να τεθεί στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας παρά τους αρχικούς φόβους που εκφράστηκαν σχετικά με τη σοβαρότητα του τραυματισμού του
Άλλωστε στην παρούσα φάση το τελευταίο πράγμα που θα επιθυμούσε ο νεαρός προπονητής του Ολυμπιακού θα ήταν να μην έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες, περιμένοντας και τον Μαλκη Χαϊκάλη.
Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού προπονήθηκαν χθες και σήμερα θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν μετά το ρεπό που τους χορηγήθηκε.

Συλλαλητήριο ετοιμάζουν
οι οπαδοί του Ολυμπιακού
Την κατάσταση στα χέρια τους παίρνουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου, με στόχο να βάλουν τέλος στην ύπαρξη δύο ομάδων με το ίδιο όνομα. Οι Austrian Boys θα κορυφώσουν τις αντιδράσεις τους με το συλλαλητήριο που θα διοργανώσουν την Τρίτη 27 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στο χώρο του Ηρώου στην παραλία του Βόλου!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου