Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Μηλεών

Τελευταία ενημέρωση: 2007-02-09, 00:00:00
Για ένατη συνεχή χρονιά ο Δήμος Μηλεών, πιστός στην παράδοση που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια, διοργανώνει πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Αποκριάς, σε συνεργασία με τον Αθλητικό και Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Μηλεών και την Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου.
Συγκεκριμένα το επόμενο Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2007 διοργανώνεται αποκριάτικος χορός στην αίθουσα της Εξωραϊστικής Λέσχης Βόλου με πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα, κέφι και πολύ τραγούδι.
Για την ημέρα της Καθαρής Δευτέρας 19 Φεβρουαρίου 2007, ο Δήμος καλεί όλους τους φίλους του να έρθουν και να γιορτάσουν μαζί τα Κούλουμα και το πέταγμα του Χαρταετού στο Εκθετήριο Παραδοσιακών Προϊόντων της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου στα Καλά Νερά.
Εκεί, όπως κάθε χρόνο, οι γυναίκες του Δήμου ετοιμάζουν με μεράκι εξαιρετικά σαρακοστιανά εδέσματα και με μεγάλη χαρά τα προσφέρουν σε όλους. Το άφθονο κρασί, το ανεξάντλητο κέφι και η ακούραστη εγγύηση για μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα.
Ο Δήμος Μηλεών θεωρεί ότι διατηρώντας τις παραδόσεις και τα έθιμα της περιοχής καταφέρνει να αποτελέσουν δεξαμενή άντλησης πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς και διάδοσης της ιστορίας μας από τη μία γενιά στην άλλη.
Ο Δήμος Μηλεών, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν την προβολή της περιοχής του σε όλη την Ελληνική επικράτεια αλλά και εκτός αυτής, διοργανώνει εκδηλώσεις που σκοπό έχουν αφενός την διατήρηση της πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς και αφετέρου την προβολή του φυσικού κάλλους του τοπίου και της άριστης ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρουν οι τοπικοί επαγγελματίες.
Τα γραφικά χωριά του παραλιακού μετώπου με τις δαντελένιες ακρογιαλιές αλλά και τα χωριά της ορεινής ζώνης με τα επιβλητικά αρχοντικά, μπορούν να αποτελέσουν κομβικό ορμητήριο για εξορμήσεις και εξερευνήσεις στο βουνό των Κενταύρων. Τα πλήρως εξοπλισμένα ξενοδοχεία και οι παραδοσιακοί ξενώνες προσφέρουν άνετη και ευχάριστη διαμονή. Στις ταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία ετοιμάζονται καθημερινά παραδοσιακές νοστιμιές από φρέσκα και αγνά προϊόντα της περιοχής μας.
Σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, στον πιο αρμονικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας, δίνεται η ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει τα παραδοσιακά χωριά και τους οικισμούς του Δήμου Μηλεών και το σημαντικότερο φεύγοντας από εδώ να έχει ζωντανή στο μυαλό του την ανάμνηση της ζεστής φιλοξενίας.
Επικροτώντας τις προσπάθειες των κατοίκων να διατηρήσουν ζωντανά τα επαγγέλματα της ελληνικής υπαίθρου είναι πάντοτε δίπλα τους με όλες του τις δυνάμεις με απώτερο στόχο και σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής και την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.
Καλούμε λοιπόν, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου, όλους να επισκεφθούν και να γιορτάσουν τη μεγάλη γιορτή της Αποκριάς, μακριά από τα καθημερινά και τα συνηθισμένα.
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
5
=