ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αλόννησος: ΕΔΕ για βίντεο με λιμενικούς

αλόννησος-εδε-για-βίντεο-με-λιμενικού-36570

Ένορκη διοικητική εξέταση διέταξε χθες ο διοικητής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας του Λιμενικού Σώματος κ. Θεόδωρος Κλιάρης για τα όσα προβάλλονται μέσω βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και εμφανίζει λιμενικό πάνω σε υπηρεσιακό σκάφος να πυροβολεί κατσίκια στο νησί Κυρά Παναγιά.

Στο βίντεο εμφανίζεται πλωτό σκάφος του λιμεναρχείου να περνά, σε μικρή απόσταση από την ακτή της Κυρά Παναγιάς και στην πλώρη να στέκεται όρθιος λιμενικός και να πυροβολεί τα κατσίκια. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το βίντεο φέρεται να τραβήχθηκε το 2010, το καλοκαίρι. Φέρεται μάλιστα το σκάφος να ανήκει στην λιμενική αρχή της Σκοπέλου

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Θεόδωρος Κλιάρης, Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, επισημαίνει ότι «έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση και εξετάζονται πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες των υπευθύνων. Εμείς ως προϊσταμένη υπηρεσία, προσθέτει ο ίδιος, πραγματοποιούμε την ΕΔΕ η οποία θα αποσταλεί στο Υπουργείο και παράλληλα και στο Ναυτοδικείο για ποινική αξιολόγηση».

Παράλληλα ο κ. Κλιάρης υπογραμμίζει ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει είναι παλαιότερο περιστατικό, το οποίο συνέβη πιθανόν το 2010», για να προσθέσει ότι «αναμένουμε τα αποτελέσματα του πορίσματος και στην συνέχεια θα κινηθούμε αναλόγως».

Η κοινωνία της Αλοννήσου, φορείς και κάτοικοι δηλώνουν έκπληκτοι από το συγκεκριμένο γεγονός και όπως υπογραμμίζει στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης «παρατηρώντας το βίντεο διαπιστώνω ότι διαδραματίζεται στην είσοδο του όρμου Πλανήτη στην Κυρά Παναγιά και αυτό που βεβαιώνω είναι ότι το συγκεκριμένο πλήρωμα και σκάφος δεν ανήκει στο Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου, διότι αφενός τα πρόσωπα δεν μου είναι γνωστά και αφετέρου διότι ο Λιμενικός Σταθμός Αλοννήσου, δεν διαθέτει σκάφος καταδίωξης».

Στο μεταξύ, γραπτή ανακοίνωσε εξέδωσε χθες και ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου της Αλοννήσου. Όπως επισημαίνεται αυτολεξεί : «Σχετικά με ανηρτημένο στο διαδίκτυο βίντεο στο οποίο φαίνεται άνδρας του Λιμενικού Σώματος να πυροβολεί με υπηρεσιακό αυτόματο όπλο κατά κατσικιών στην θέση «Πλανήτης» (Ζώνης Α4 του Ε.Θ.Π.Α.Β.Σ.) της νήσου Κυρά Παναγιάς, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Ε.Θ.Π.Α.Β.Σ., καθώς και το επιστημονικό προσωπικό εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους καθώς το γεγονός θλίβει τόσο εμάς, όσο και σύσσωμη την τοπική κοινωνία της Αλοννήσου.

Ο Πρόεδρος του Φορέα, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, έχει ζητήσει ήδη από τις πρώτες ώρες που το σχετικό βίντεο έπεσε στην αντίληψη του Φορέα σχετική ενημέρωση και έρευνα για το γεγονός από το Λιμενικό Σώμα. Κατόπιν τούτου το Δ.Σ. σε ερχόμενη συνεδρίαση του θα καθορίσει τις ενέργειές για την αναζήτηση ευθυνών για το περιστατικό».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου