ΤΟΠΙΚΑ

Εντάλματα για τέσσερις ληστές

εντάλματα-για-τέσσερις-ληστές-36618

Σε πλήρη εξιχνίαση της ληστείας σε βάρος της οικογένειας του Μάνου Κοκκίνη, στο σπίτι τους στα Χάνια Πηλίου, τον Ιανουάριο του 2012, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σε συνεργασία με το Γραφείο Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών Θεσσαλίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Για τη ληστεία είχε συλληφθεί, λίγες ώρες μετά τη ληστεία, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος προφυλακίστηκε, ενώ τον περασμένο Ιούλιο είχε ταυτοποιηθεί άλλος ένας ομοεθνής συνεργός του.

Η αστυνομική έρευνα, ωστόσο, δεν είχε κλείσει. Χθες η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ανακοίνωσε την ταυτοποίηση ακόμη τεσσάρων δραστών. Από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε ότι ο τρίτος δράστης της ληστείας είναι ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ τρεις ακόμη ομοεθνείς του, ηλικίας 29, 40 και 37 ετών, παρείχαν άμεση συνδρομή στην τέλεσή της. Για τους τέσσερις δράστες εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον Ανακριτή Βόλου.

Η οικογένεια είχε ζήσει πραγματικό εφιάλτη, στην κατοικία της στα Χάνια Πηλίου, όταν τρεις κουκουλοφόροι πρωινές ώρες στις 4 Ιανουαρίου 2012 εισέβαλαν στο χώρο τους, τους απείλησαν με όπλα και μαχαίρι, κλείδωσαν την κόρη του ζευγαριού και τη γιαγιά της σε δωμάτιο και ξυλοκόπησαν ανελέητα τον Μάνο Κοκκίνη και τη σύζυγό του, στον κρόταφο των οποίων κρατούσαν καρφωμένα επί μία περίπου ώρα τα πιστόλια.

Το δορυφορικό σύστημα προσδιορισμού θέσης (GPS) που διέθετε το αυτοκίνητο της οικογένειας, το οποίο έκλεψαν οι δράστες για τη διαφυγή τους και η άμεση και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση είχαν ως αποτέλεσμα να στηθεί μπλόκο στο Δέλτα Νεοχωρίου. Οι ληστές, οι οποίοι είχαν φροντίσει καθ’ οδόν να μοιράσουν τα κλοπιμαία, ακινητοποίησαν το κλεμμένο όχημα αντιλαμβανόμενοι το αστυνομικό μπλόκο και έτρεξαν να εξαφανιστούν σε δύσβατες περιοχές του Νοτίου Πηλίου.

Ο ένας από τους τρεις ληστές, 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, είχε συλληφθεί λίγες ώρες μετά τη ληστεία. Στην κατοχή του βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων και ένα ρολόι που είχε αφαιρέσει από τον ιδιοκτήτη της οικίας. Τα χρήματα που είχε πάνω του ήταν 6.000 ευρώ, που έδειχνε ότι οι κακοποιοί είχαν φροντίσει για τη μοιρασιά της λείας τους… Το δε αντρικό ρολόι που είχε κλέψει το φορούσε ήδη στο χέρι του!

Στη διάρκεια της μίας ώρας που παρέμειναν στο σπίτι της οικογένειας βρήκαν και άρπαξαν χρηματικό ποσό 23.500 ευρώ, χρυσαφικά κοσμήματα συνολικής αξίας 25.000 ευρώ περίπου, εξήντα χρυσές λίρες Αγγλίας και δύο κυνηγετικά όπλα.

Πήραν και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του ιδιοκτήτη, στο οποίο επιβιβάστηκαν και με ιλιγγιώδη ταχύτητα εξαφανίστηκαν. Η κλοπή του αυτοκινήτου ήταν το λάθος των αδίστακτων ληστών. Το όχημα διέθετε GPS, δορυφορικό σύστημα που βοήθησε την αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό της θέσης τους.

Μέσα στο αυτοκίνητο και στο γύρω χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με σφαίρα στη θαλάμη, ένα μαχαίρι, το σύνολο των αφαιρεθέντων κοσμημάτων και οι λίρες, καθώς επίσης γάντια και κουκούλες. Τα αφαιρεθέντα κυνηγετικά όπλα βρέθηκαν κοντά στην οικία του παθόντα.

Στην ταυτότητα του δεύτερου της επικίνδυνης ομάδας των ληστών, ενός 28χρονου Αλβανού, οδήγησαν οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου στις 10/7/2012, οπότε και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου