ΤΟΠΙΚΑ

Σαράντα Βολιώτες εκατομμυριούχοι!

σαράντα-βολιώτες-εκατομμυριούχοι-36631

Περίπου 40 Βολιώτες έχουν προσέλθει μέχρι σήμερα στην ενιαία Α΄ και Β΄ ΔΟΥ Βόλου για να δικαιολογήσουν τα εμβάσματα που έστειλαν κατά τα έτη 2009 – 2011 στο εξωτερικό.

Όπως διευκρινίζει ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Βόλου Χρ. Τσαμπρινός, όσοι απέστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό εδώ και αρκετές εβδομάδες έχουν πάρει ατομικά ειδοποιητήρια και η επαφή τους γίνεται με τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων. Αν τα εμβάσματα που απέστειλαν στο εξωτερικό δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους ή από την παραγωγική ή εμπορική δραστηριότητά τους, τότε δεν είναι αναγκαία η προσέλευσή τους στην αρμόδια ΔΟΥ, προκειμένου να δώσουν τις δέουσες εξηγήσεις. Αν τα ποσά που βγήκαν στο εξωτερικό δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους, τότε θα πρέπει να προσέλθουν στη ΔΟΥ για να καταβάλλουν τον αναλογούντα φόρο για το υπερβάλλον ποσό.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της ΔΟΥ Βόλου μερικοί από τους Βολιώτες που έχουν προσέλθει στη ΔΟΥ είναι άτομα που στην επίμαχη τριετία έβγαλαν εμβάσματα που φτάνουν μέχρι και τα 3.000.000 ευρώ!!!

Εξάλλου με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ότι με νομοθετική πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται μέσα στις επόμενες μέρες όσοι οφείλουν στο Δημόσιο ποσά που είναι κάτω από 3.000 ευρώ θα λάβουν ειδοποιητήρια με τα οποία θα καλούνται να τα εξοφλήσουν μέσα σε τακτό χρονικό διάστημα, διαφορετικά θα επιβληθούν μέτρα που προβλέπονται από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (πλειστηριασμοί, κατασχέσεις μισθών κ.α.), ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Βόλου αρκέστηκε να κάνει το παρακάτω λακωνικό σχόλιο: «Οι μικροί πληρώνουν. Οι μεγάλοι είναι αυτοί που δεν έχουν»…

Η ΔΟΥ Νέας Ιωνίας

Εξάλλου την οργανωτική και διοικητική της ικανότητα δοκιμάζει σήμερα, όπως και τις δύο προηγούμενες μέρες, η ΔΟΥ Νέας Ιωνίας, καθώς πάντα οι τελευταίες μέρες κάθε μήνα είναι οι καταληκτικές ημερομηνίες για την καταβολή δόσεων φόρου εισοδήματος, δηλώσεων ΦΠΑ κ.ο.κ. Το τριήμερο που λήγει σήμερα, ωστόσο, είχε μία ξεχωριστή σημασία για τη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας μετά την απορρόφηση της ΔΟΥ Αλμυρού.

Ωστόσο χθες στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας θέμα συζήτησης ήταν η παρέμβαση Ρακιτζή, του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για τα οικονομικά της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, με την προϊσταμένη της ΔΟΥ Μ. Κομπορόζου να αρκείται στη δήλωση ότι επί των ημερών της στην Οικονομική Εφορία της Νέας Ιωνίας, τα δύο τελευταία χρόνια, «η υπηρεσία είναι υπέρ το δέον καλυμμένη στο συγκεκριμένο θέμα».

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου