ΤΟΠΙΚΑ

Οι πολίτες εκφράζονται

οι-πολίτες-εκφράζονται-851206

Μέσα στη δίνη των μεγάλων πολιτικών γεγονότων του τελευταίου τριμήνου (εθνικές εκλογές, εκλογές ΠΑΣΟΚ κλπ.) αναδείχθηκαν ορισμένα τοπικά ζητήματα, τα οποία άντεξαν στην πίεση των μεγάλων πολιτικών γεγονότων και κέρδισαν μεγάλο μέρος της τοπικής δημοσιότητας. Τα ζητήματα της επικαιρότητας που αντέχουν στο χρόνο είναι επόμενο να δημιουργούν συζητήσεις και σε πολλές περιπτώσεις και προβληματισμό, ενίοτε μάλιστα έντονο.
Τέτοια ζητήματα τον τελευταίο καιρό στην πόλη του Βόλου ήταν τα περιβαλλοντικά, οι Μεσογειακοί Αγώνες, οι συνενώσεις γενικά και ιδιαίτερα αυτή των Δήμων Βόλου και Νέας Ιωνίας, η τοποθέτηση κορυνών και μια σειρά άλλων θεμάτων τα οποία άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών.
Όλο αυτό το διάστημα για τα σημαντικά αυτά ζητήματα οι τοπικοί φορείς, οι εκπρόσωποί τους δηλαδή, εκφράστηκαν. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης φιλοξένησαν πλήθος απόψεων των πρωταγωνιστών της τοπικής πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Καταγράφηκαν απόψεις με ισχυρά επιχειρήματα και άλλες αμφιλεγόμενες. Δημιουργήθηκε διάλογος, άλλοτε έντονος και άλλοτε συναινετικός. Οι επώνυμοι μίλησαν για όλα τα ζητήματα της τοπικής επικαιρότητας τον τελευταίο καιρό.
Στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πιστεύουμε όμως ότι πραγματικός πρωταγωνιστής διαχρονικά είναι ο ίδιος ο πολίτης. Δυστυχώς το κοινωνικό σώμα έχει την ευκαιρία να εκφραστεί μαζικά μόνο κάθε τέσσερα χρόνια μέσω της κάλπης. Το διάστημα είναι μεγάλο και πολλά από τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες χάνουν τη σημασία τους και την έντασή τους.
Στην εποχή μας όμως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι, ώστε να μπορέσουμε όλοι μας να αντιληφθούμε τι πιστεύουν οι πολίτες. Ένας από τους πλέον ασφαλείς τρόπους είναι και οι δημοσκοπήσεις, όταν αυτές γίνονται από μεγάλες και αξιόπιστες εταιρίες.
Μια τέτοια δημοσκόπηση παρήγγειλε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ από την εταιρία GPO και την δημοσιεύει στο αυριανό κυριακάτικο φύλλο. Εκεί θα έχουμε όλοι μας την ευκαιρία να δούμε ποια είναι η τάση της τοπικής κοινωνίας για τα σημαντικά τοπικά ζητήματα, που απασχόλησαν το Βόλο το τελευταίο διάστημα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου