ΤΟΠΙΚΑ

Ζαχαρόπουλος: «Ασθενείς αιχμάλωτοι του πολέμου των συντεχνιών

ζαχαρόπουλος-ασθενείς-αιχμάλωτοι-τ-37684

Για έκθεση κινδύνου της ζωής των νεφροπαθών καταγγέλλει ο πρόσφατα αποπεμφθείς διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ζαχαρόπουλος, μέλη της διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου, τα οποία φέρονται να πρωτοστάτησαν για να μην συνεδριάσει ουσιαστικά το διοικητικό συμβούλιο αντιδρώντας στην παρουσία του στη χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Ζαχαρόπουλου, τα φίλτρα που απαιτούνται για την λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού επαρκούν έως την Παρασκευή. Σημειώνεται ότι κάθε εβδομάδα απαιτούνται 360 φίλτρα και έως χθες τα διαθέσιμα ήταν 130.

«Οι ασθενείς είναι αιχμάλωτοι του πολέμου των συντεχνιών» τόνισε, αρκετές φορές, με έμφαση ο κ. Ζαχαρόπουλος. Ανέφερε ότι τέσσερα μέλη της διοίκησης ζήτησαν να μην συμμετέχει ο κ. Ζαχαρόπουλος στη συνεδρίαση του ΔΣ επειδή –όπως είπαν- δεν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Ζαχαρόπουλος δεν αποχώρησε από την συνεδρίαση επισημαίνοντας ότι μέχρι να δημοσιευθεί η απόλυσή του στο ΦΕΚ είναι υπόλογος για την λειτουργία του Νοσοκομείου. «Για μία ακόμη φορά διαπιστώνω την διάβρωση του Νοσοκομείου από τις γνωστές συντεχνίες με αυτή την ενέργεια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαρόπουλος, προσθέτοντας ότι τα διορισμένα μέλη της διοίκησης έχουν το άλλοθι ότι δεν βρίσκονται καθημερινά στο Νοσοκομείο και συνεπώς δεν έχουν άμεση αντίληψη της λειτουργίας του. Αντίθετα, τα αιρετά, όπως είπε, ελέγχονται «για μοχθηρία σε βάρος των ασθενών».

Στη χθεσινή συνεδρίαση θα συζητούνταν και η προμήθεια πέντε νέων μηχανημάτων για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, που μετά από πρόταση του κ. Ζαχαρόπουλου θα κόστιζαν στο Νοσοκομείο 1500 ευρώ (300 ευρώ έκαστος). Μηχανήματα αξίας 20.000 ευρώ, όπως είπε, στην ουσία θα δωρίζονταν στο Νοσοκομείο, αφού τα 1500 είναι το κόστος εγκατάστασής τους από την εταιρία

Ο κ. Ζαχαρόπουλος σημείωσε πως «ενόχλησε επειδή η προσφορά της εταιρίας έγινε μετά από δική μου συνεννόηση και έρευνα αγοράς και αποδείχθηκε η οικονομικότερη». Στην ημερήσια διάταξη των θεμάτων της προχθεσινής συνεδρίασης του ΔΣ επρόκειτο να συζητηθεί και το θέμα της έγκρισης δαπάνης 69.000 ευρώ για την επισκευή του αξονικού τομογράφου. Αναβλήθηκε και αυτό και έτσι συνεχίζεται η ταλαιπωρία των ασθενών που πρέπει να υποβληθούν σε μαγνητική τομογραφία

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου