ΤΟΠΙΚΑ

Ισχυρή νεροποντή, ευτυχώς χωρίς προβλήματα

ισχυρή-νεροποντή-ευτυχώς-χωρίς-προβλ-851206

Μια πρώτη γεύση από τις βροχές που θα ακολουθήσουν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη πήραν χθες οι κάτοικοι του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, αλλά και των περισσότερων περιοχών της Μαγνησίας. Η ισχυρή βροχόπτωση που ξεκίνησε στις 6.30 το απόγευμα, μέχρι τις 10 περίπου το βράδυ μετέτρεψε τους δρόμους της πόλης σε λίμνες, κάνοντας δύσκολη την μετακίνηση πεζών και οδηγών αυτοκινήτων.
Περιπολίες πραγματοποίησαν χθες το βράδυ τα συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου και της ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου να παρέμβουν λόγω της ισχυρής νεροποντής.
Τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα προβλέπεται να συνεχιστούν μέχρι αύριο Κυριακή, γι’ αυτό και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και της ΔΕΥΑΜΒ βρίσκονται σε 24ωρη επιφυλακή.
Φρεάτια καθαρίστηκαν και όπου χρειάστηκε έγιναν αποφράξεις, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου δέχθηκε μόνο μία κλήση για άντληση υδάτων, χαμηλού ύψους, ενώ σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας της ΝΑΜ κ. Χαράλαμπο Τσαμπάζη, η υπηρεσία βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ δεν είχαν αναφερθεί προβλήματα και ζημιές από τους περιφερειακούς δήμους.
Για σήμερα αναμένεται να ισχύσει το ίδιο σκηνικό για τον καιρό στη Μαγνησία, καθώς αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα βελτίωσης. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 οC και στο Βόλο από 9 έως 14 οC.
Για αύριο Κυριακή αναμένονται αρχικά λίγες τοπικές συννεφιές, που σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 οC και στο Βόλο από 5 έως 11 οC.
Για τη Δευτέρα αναμένονται αρχικά λίγες τοπικές συννεφιές, που σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου