ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρία χωρίς πορεία…

διαμαρτυρία-χωρίς-πορεία-851206

Παρά την αρχική απόφαση οι καταστηματάρχες που διαμαρτύρονται για τις κορύνες δεν πραγματοποίησαν πορεία στο δημαρχείο του Βόλου.
Περίπου 150 άτομα με μαύρες σημαίες στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα κατά των κορυνών απέκλεισαν συμβολικά για 20 λεπτά -παρουσία της τροχαίας- όλα τα ρεύματα κυκλοφορίας στην οδό Αναλήψεως με Κ. Καρτάλη και με πορεία κατέβηκαν μέχρι την Πλ. Ελευθερίας, όπου επίσης απέκλεισαν συμβολικά το οδόστρωμα για λίγα λεπτά πριν διαλυθούν.
Οι συγκεντρωθέντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι στο δημαρχείο του Βόλου, όπου θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο και θα συζητήσει και το συγκεκριμένο θέμα.
Οι καταστηματάρχες που διαμαρτύρονται, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην συνέχιση του μέτρου και ζήτησαν την οριστική απομάκρυνση των κορυνών.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου- Νέας Ιωνίας κ. Αλ. Μαγαλιός, από τους επαγγελματοβιοτέχνες ο κ. Κων. Κόγιας, καθώς επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κυρ. Μήτρου, Κατ. Μπαρμπουδάκη, Π. Μαρκάκης και Τέλης Δουλόπουλος.

Οριστική απομάκρυνση
Οι συγκεντρωθέντες καταστηματάρχες που αντιδρούν, δήλωσαν χθες αποφασισμένοι να προχωρήσουν ακόμη και σε αγωγές κατά του Δήμου, προκειμένου να καταργηθεί το μέτρο.
Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η οικονομική ζημιά που έχουν ήδη υποστεί είναι μεγάλη,
ενώ επίσης επισήμαναν ότι με τις κορύνες ελλοχεύουν περισσότεροι κίνδυνοι ατυχημάτων.
“Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς τη Δημοτική Αρχή, ότι τη Δευτέρα θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφασίσουν να αποσυρθούν οι κορύνες, επισήμανε χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, κ. Αλέξανδρος Μαγαλιός, που εξέφρασε την αντίθεσή του στις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί από το Δήμο κατ΄ αγνώστων για τις φθορές στις κορύνες.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος με τη σειρά του κάλεσε όλους τους καταστηματάρχες να δώσουν μαζικά το παρών στο Δημαρχείο την ερχόμενη Δευτέρα που θα συζητηθεί το θέμα, ενώ το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, κ. Κώστας Κόγιας, ζήτησε να υπάρξει μία δίκαιη λύση, καθώς όπως υπογράμμισε οι επιχειρηματίες έχουν υποστεί το τελευταίο διάστημα μεγάλη οικονομική ζημιά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου