ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις

εκδηλώσεις-851206

Εκθέσεις

* Συνεχίζεται η αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Παλαιολόγου Θεολόγου που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Ιωνίας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας και λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Η έκθεση θα διαρκέσει έως το τέλος του μήνα και θα λειτουργεί επίσης Σάββατο και Κυριακή.

* Η Πινακοθήκη – Μουσείο Χρυσούλας Ζώγια λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα.
Ώρες λειτουργίας: 18.00 – 21.00 μ.μ. Σάββατο – Κυριακή: κλειστά Για τον προγραμματισμό ξεναγήσεων εκτός ωραρίου λειτουργίας, πληροφορίες δίδονται: τηλ. 24210-39644-39664 ΔΗ.Κ.Ι.

*Η έκθεση των φωτογραφικών έργων του Γιάννη Γεωργιάδη, μέλους της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, παρουσιάζεται έως τις 30 Νοεμβρίου στην Μπυραρία “Balthassar” (Τάκη Οικονομάκη 76 & Γκλαβάνη). Ο χώρος θα λειτουργεί από τις 20:30 έως τις 03:00.

Συνεστιάσεις

• Ο Σύλλογος Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής “Αγιος Ιωσήφ” διοργανώνει βραδινό με μουσική και τραγούδι την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στις 9 μ.μ στο κέντρο “Αγγέλων Γεύσεις” στα Παλιά Βόλου (Φερών 13 και Σουλίου). Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα για την αγορά Χριστουγεννιάτικων δώρων στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου στο Βούναργο Ηλείας.

• Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 9 μ.μ ο Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σκοπελιτών (πρώην Γλωσσωτών-Κληματιανών Ν. Μαγνησίας) διοργανώνει συνεστίαση στην ταβέρνα “Χαλιαμπάλια” του Βόλου, που είναι και η πρώτη εκδήλωση του νέου Δ.Σ.

Ομιλίες

• Συνεχίζεται σήμερα Σάββατο στις 7.15 μ μ στην αίθουσα της Λαϊκής Βιβλιοθήκης του Θρησκευτικοφιλολογικού Συλλόγου “Οι Τρεις Ιεράρχαι” η μελέτη στο αγιοπατερικό κείμενο “Λόγοι εις το Πάτερ ημών” του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης με εισηγητή τον Θεολόγο π. Βασίλειο Κοτσμανίδη. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

*Την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ομιλία στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Μητροπόλεως, στις 8.30 μ.μ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΕΧΕ με ομιλητή τον φιλόλογο Βλάση Καραζήση και θέμα “Αναφορά σε κείμενα των δασκάλων του Γένους”.

*Την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ ο π. Νικόλαος Νασιώκας θα αναπτύξει το θέμα “Τρόποι αναζωοπυρώσεως της Ενορίας-η ενορία και η ιστορική εξέλιξη” στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας πνευματικής σύναξης της Κοινωνικής Χριστιανικής Ενωσης που διοργανώνεται στο Πνευματικό Κέντρο.

Εκδρομές

*Ο Φυσιολατρικός Ομιλος Βόλου ο “Παν” προγραμματίζει τις παρακάτω εξορμήσεις:
18/11 Οθρυς-πεζοπορική-σπηλαιολογική Φυλάκη Αλμυρού, Σπήλαιο Φυλάκης, Φαράγγι Ενιπέα. Πρώτη γνωριμία με τα βατά σπήλαια της Μαγνησίας σε συνεργασία με το Σπηλαιολογικό Σύλλογο Βόλου. Κυριακή 25 Νοεμβρίου Παρνασσός ορειβατική, Μονή Ιερουσαλήμ Δαύλειας-Χάνι Ζεμενού, Μονή Ιερουσαλήμ Ακρινό νερό. Κυριακή 2/12 Οθρυς-ορεινή πεζοπορία, Γκορτζιά-Νεροσπηλιά. Δηλώσεις και πληροφορίες στα γραφεία του Ομίλου Σόλωνος 2 (Β-18), τηλ. 2421024290 κάθε εργάσιμη μέρα το πρωί 10-12 και τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Παρασκευής 6-8. Επίσης στο κινητό του Ομίλου 6976904236.
*Ο Εκδρομικός Ομιλος Βόλου “Νέα Ζωή” έχει προγραμματίσει τις εξής εκδρομές για τον μήνα Νοέμβριο για τις 25/11 στο Λιβάδι Ολύμπου. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη του Δ.Σ. και στο κατάστημα ανδρικών ειδών “Ο Μάκης” Ιωλκού 17, τηλέφωνο 2421036021.
• Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Θρακών Ν. Μαγνησίας διοργανώνει τριήμερη εκδρομή στην Πελοπόννησο από την Πέμπτη 6 έως το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου. Τιμή συμμετοχής μόνο 125 ευρώ (περιλαμβάνονται δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό). Δηλώσεις συμμετοχής έως 5 Δεκεμβρίου στα τηλέφωνα 6937344859 Νατάσα Κατσιρέλου και 6974335978 Θωμάς Μαλαμίδης.
• Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου η Ενωση Πολυτέκνων Νομού Μαγνησίας πραγματοποιεί μονοήμερη εκδρομή σε μοναστήρια του Νομού Καρδίτσας, με κατάληξη στο χωριό Κεραμικό. Πληροφορίες για την συμμετοχή και το πρόγραμμα θα δίνονται στα γραφεία του Συλλόγου τις εργάσιμες μέρες και ώρες από 08.30 έως 13.00 και τηλεφωνικά στον αριθμό 2421034032.
• Από το ΚΑΠΗ του Δήμου Νέας Ιωνίας ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδρομή για τα μέλη του ΚΑΠΗ στα Αμπελάκια, σε συνεργασία με το πρακτορείο του κ. Νικ. Τσινή. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από την Τρίτη 20 Νοεμβρίου. Τιμή για τα μέλη του ΚΑΠΗ 5 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου