ΤΟΠΙΚΑ

Να γιορτάσει με νίκη θελει η Εθνική

να-γιορτάσει-με-νίκη-θελει-η-εθνική-851206

Ο στόχος επιτεύχθηκε… Η Εθνική ομάδα προκρίθηκε στα τελικά του Euro2008, για δεύτερη συνεχόμενη φορά και ήρθε η στιγμή να το γιορτάσει… Σήμερα το βράδυ (9.30 μ.μ. MEGA ) η «γαλανόλευκη» θα βρεθεί μπροστά στο κοινό της, στο ματς με την Μάλτα, ένα κοινό που την λάτρεψε και αναμένεται να την αποθεώσει… Το κλίμα δεν θα είναι μόνο εορταστικό αλλά και επετειακό…
Και αυτό γιατί στις 17 Νοεμβρίου 1993, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε νικήσει στο ίδιο γήπεδο την Ρωσία (1-0) «σφραγίζοντας» πανηγυρικά την πρωτιά στο γκρουπ και την πρόκριση στο Μουντιάλ ΄94 που φιλοξενήθηκε στις Η.Π.Α. Και ακόμα μία σύμπτωση: Τότε τεχνικός της «γαλανόλευκης» ήταν ο Αλκέτας Παναγούλιας, τoν οποίο θα πιάσει στις 74 παρουσίες στον πάγκο της Εθνικής ομάδας ο Ότο Ρεχάγκελ.
Λίγες ώρες πριν από την μεγάλη γιορτή, ο Γερμανός τεχνικός κάλεσε τους διεθνείς να μην υποτιμήσουν τον αντίπαλο…
Στον αγωνιστικό τομέα, ο Ότο Ρεχάγκελ δεν προτίθεται να κάνει πολλές αλλαγές στην 11αδα επειδή η Εθνική ομάδα έχει εξασφαλίσει την πρόκριση. Όποιες αλλαγές θα είναι «υποχρεωτικές», όπως για παράδειγμα αυτή του Σεϊταρίδη ο οποίος είναι νοκ άουτ και θα αντικατασταθεί στο δεξί άκρο της άμυνας από τον Πατσατζόγλου. Την θέση του επίσης τραυματία Χαριστέα στο αρχικό σχήμα αναμένεται να πάρει ο Σαμαράς.

Την αποστολή της Εθνικής για τις δύο τελευταίες αναμετρήσεις του ομίλου (την Τετάρτη στην Ουγγαρία) της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος απαρτίζουν οι Κώστας Κατσουράνης, Άγγελος Μπασινάς, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Γιώργος Σαμαράς, Φάνης Γκέκας, Σωτήρης Κυργιάκος, Γιάννης Αμανατίδης, Μιχάλης Καψής, Αντώνης Νικοπολίδης, Βασίλης Τοροσίδης, Χρήστος Πατσατζόγλου, Νίκος Σπυρόπουλος, Κώστας Χαλκιάς, Τραϊανός Δέλλας, Νίκος Λυμπερόπουλος, Γιώργος Καραγκούνης, Λουκάς Βύντρα, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Αλέξανδρος Τζιόλης, Γιάννης Γκούμας, Βαγγέλης Μάντζιος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου