ΤΟΠΙΚΑ

Με ευκολία σήμερα διαψεύδονται τα χθεσινά

με-ευκολία-σήμερα-διαψεύδονται-τα-χθε-851206

Καλά, κανένα αυτί δεν ιδρώνει, κανένας δεν αισθάνεται άβολα στην καρέκλα του; Από την ευκολία με την οποία γίνονται οι υπαναχωρήσεις ή διαψεύδονται υποσχέσεις και μεγάλα λόγια;
Φωνάζουμε, υποτίθεται, για το όνομα της Π.Γ.Δ.Μ., ετοιμάζεται το έδαφος για τη σύνθετη ονομασία, αλλά η τελική απόφαση θα επικυρωθεί απλώς από την υπάρχουσα πλειοψηφία της Βουλής. Οχι μέσω δημοψηφίσματος. «Δεν απαντιέται με ένα «ναι ή όχι» ένα τέτοιο σύνθετο πρόβλημα», η επίσημη αιτιολογία.
Προχωρά η τοποθέτηση διευθυντών στα σχολεία, με βάση μοριοδότηση που διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό και από τις «συνεντεύξεις» των υποψηφίων, και στη Βουλή αποδεικνύεται ότι κάποιοι απλώς βαθμολογούν με άριστα (20) τον εαυτό τους. Και γίνονται διευθυντές με τις ευλογίες των υπερκείμενων αρχών.
Με πρόσχημα τις «μαύρες τρύπες» των ασφαλιστικών Ταμείων, δηλαδή την ελλιπή χρηματοδότηση του συστήματος, ετοιμάζονται οι επώδυνες αλλαγές, όχι πια για τους νέους ασφαλισμένους, αλλά ακόμη και για όσους βρίσκονται στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης. Κι όμως βγαίνει ο αρμόδιος υπουργός κι επισήμως δηλώνει ότι «η χρηματοδότηση δεν αποτελεί την “κορωνίδα” του ασφαλιστικού», επειδή του υπενθύμισαν ότι το κράτος δεν έχει ανταποκριθεί στην υποχρέωση χρηματοδότησης των Ταμείων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου