ΤΟΠΙΚΑ

Αναδιάρθρωση εκ βάθρων της υπηρεσίας Καθαριότητας

αναδιάρθρωση-εκ-βάθρων-της-υπηρεσίας-38965

«Ξηλώνεται» και στήνεται στην ουσία από την αρχή η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου για να μπορέσει ν’ ανταποκριθεί στα πολλά και σημαντικά καθήκοντά της απέναντι στους πολίτες που πληρώνουν αδρά για τις υπηρεσίες της. «Στρεβλώσεις» του παρελθόντος και κακές πρακτικές δεν θα συνεχιστούν, όπως ξεκαθάρισε σήμερα η αρμόδια αντιδήμαρχος Νατάσσα Οικονόμου σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία και του διευθυντή της υπηρεσίας Χρ. Τσιλιού.

Η κα Οικονόμου ερωτηθείσα αν υπάρχει κάποια «βλαπτική μεταβολή» στο πλαίσιο της τοποθέτησης των νέων προϊσταμένων το αρνήθηκε, τονίζοντας ότι η επιλογή των προσώπων έγινε με βάση τις δυνατότητες και τις δεξιότητες του καθενός, για να υλοποιηθεί η βούληση της δημοτικής αρχής, να υπάρξουν πραγματικές ανταποδοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Ειδικότερα, η κα Οικονόμου επισήμανε ότι πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες που συγχρόνως είναι και πιο πιεστικές για να γίνουν αλλαγές στον τρόπο οργάνωσης της υπηρεσίας και να επιχειρηθεί μια τομή στον τρόπο λειτουργία της.

Η υπηρεσία τόνισε πρέπει να λειτουργήσει πιο επιτελικά επεκτείνοντας τη δράση της ενώ υπάρχει ανάγκη για ομογενοποίηση της λειτουργίας της και για ενιαιοποίηση της υπηρεσίας. «Τώρα είναι η ώρα να αλλάξει πιο γρήγορα η νοοτροπία, να γίνει περισσότερο συνείδηση ότι ο Δήμος είναι ένας, ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα όλες οι δημοτικές ενότητες και ανάλογα βεβαίως με τις ιδιαίτερες ανάγκες τους, ότι οι υπάλληλοί μας είναι υπάλληλοι του ενιαίου Δήμου, τοποθετημένοι στις ενότητες, βάσει των αναγκών και των υποχρεώσεών μας απέναντι στους πολίτες.

Βασική μας θέση είναι η ενοποίηση του Πολεοδομικού Συγκροτήματος. Δεν μπορεί να συνεχίζεται ένας τεχνητός, οφειλόμενος σε πολιτικούς λόγους, διαχωρισμός προηγούμενων δεκαετιών ανάμεσα στις δύο πόλεις». Επισήμανε την ανάγκη να γίνει εξοικονόμηση πόρων, ανθρώπινων και υλικών καθώς υπάρχει μεγάλη οικονομική στενότητα και περιορίζεται τα έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη, αλλά και οι προσλήψεις.

Σύμφωνα με τη νέα διάρθρωση, ο προσωπικό των δημοτικών ενοτήτων θα έχει παράλληλα καθήκοντα στο πλαίσιο των χωρικών ενοτήτων που δημιουργούνται, δηλαδή Βόλος και Ν. Ιωνία, Αγριά και Αρτέμιδα, Πορταριά, Ιωλκός και Μακρινίτσας ενώ ήδη έχει γίνει για Αισωνία και Ν. Αγχίαλο.

Επιπλέον γίνεται αναδιάρθωση τομέων με γνώμονα τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και την επίτευξη οικονομικών κλίμακας. Κυρίως όμως γίνεται αναδιάταξη προϊσταμένων για την καλύτερη αξιοποίηση της εμπειρίας και για να υπάρχει μία νέα οπτική, ανανέωση, φρέσκιες ιδέες. Επιπλέον ο νέος προϊστάμενος του Τμήματος Εποπτείας σε συνεργασία με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας, καλείται να παρουσιάσει το πολύ σε ένα μήνα, νέο σχέδιο λειτουργίας της Υπηρεσίας.

Προϊστάμενοι Δ/νσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης:

Ο Κων/νος Τατάκος, ΤΕ Μηχανολόγων ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών βαθμού Β, μετακινείται από το Τμήμα Φωτεινής Σηματοδότησης της Δ.Τ.Υ. ως Προϊστάμενος στο Τμήμα Σχεδιασμού, Εποπτείας και Αποκομιδής Απορριμμάτων και Ανακυκλώσιμων Υλικών της Δ/νσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, με παράλληλα καθήκοντα Προϊσταμένου στο Τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης της Ν. Ιωνίας.

Ο Απ. Ταμπακόπουλος, ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, βαθμού Γ, μετακινείται από το Τμήμα Σχεδιασμού, Εποπτείας και Αποκομιδής Απορριμμάτων και Ανακυκλώσιμων Υλικών της Δ/νσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης ως Αναπληρωτής Προϊστάμενος στο Τμήμα Καθαρισμού Κοινόχρηστων Χώρων και Ειδικών Συνεργείων της ίδιας Δ/νσης.

Ο Ι. Σταματίου, ΔΕ Εργοδηγών βαθμού Β μετακινείται από το Τμήμα Καθαρισμού Κοινόχρηστων Χώρων και Ειδικών Συνεργείων της Δ/νσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης ως Προϊστάμενος στο Πολυδύναμο Τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Πρασίνου, Συντήρησης Υποδομών και Κοιμητηρίου Δημοτικής Ενότητας Αγριάς.

Ο Θ. Τσαλούχος, ΔΕ Εποπτών Καθαριότητας βαθμού Β, μετακινείται από το Τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης της Ν. Ιωνίας ως Προϊστάμενος στο Πολυδύναμο Τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Πρασίνου, Συντήρησης Υποδομών και Κοιμητηρίου Δημοτικής Ενότητας Πορταριάς.

Τέλος ο Χρ. Ζαντιώτης ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Αυτοκινήτων βαθμού Β, ορίζεται ως Αναπληρωτής Προϊστάμενος στο Τμήμα Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων της Δ/νσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου