ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Η αποκατάσταση
των πυρόπληκτων
Εχουν μπερδευτεί λίγο στη Νομαρχία με τα τερτίπια του ΥΠΕΧΩΔΕ. Στην απόφαση που τους κοινοποίησε πριν λίγες μέρες το Υπουργείο για τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλουν οι κάτοικοι από τις πυρόπληκτες περιοχές για την στεγαστική αποκατάστασή τους, δεν λέει πουθενά ημερομηνίες υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών, σε αντίθεση με όσα περιλαμβάνονται στο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου που είναι ανηρτημένο στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΧΩΔΕ, όπου αναφέρονται οι προθεσμίες του 6μηνου και του 12ηνου, που «τρέχουν» για τους ενδιαφερόμενους.
Ευτυχώς που οι συνεργάτες του Νομάρχη τα πάνε καλά με τις νέες τεχνολογίες, γιατί διαφορετικά θα συνέβαινε ό,τι συνέβη προ ημερών και με την οικονομική ενίσχυση των επαγγελματιών από τις πυρόπληκτες περιοχές.
Α.Τ.

Με κομψό τρόπο
Μας το μετέφερε συνεργάτης του Παύλου Μαβίδη και οι παροικούντες στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου μπορούν, αν έχουν λίγο… νιονιό, να αντιληφθούν πολύ καλά το μήνυμα που εκπέμπει η ένσταση που μας μεταφέρθηκε με πολύ κομψό τρόπο. «Καλό είναι στελέχη και συνεργάτες του Δημάρχου να μην ακυρώνουν με πράξεις και συμπεριφορές τους τον κοινό στόχο, που είναι η έτι περαιτέρω διαδημοτική συνεργασία».
Α.Τ.

Μήπως το λένε
παράταση;
Από τη χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξη του Δημήτρη Πιτσιώρη στο ραδιόφωνο του ASTRA. “O Γιώργος Παπανδρέου γνωρίζει ότι δεν έχει ηγετικά χαρίσματα και ως εκ τούτου είναι μονόδρομος για τον ίδιο η υιοθέτηση ρήξεων και ανατροπών στο κόμμα»…
Να και κάτι που δεν διαφωνούν οι «βενιζελικοί».
Α.Τ.

Δικαιολογημένα
παράπονα
Δικαίως διαμαρτυρήθηκαν οι άνθρωποι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πηλίου, αφού ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Κιλτίδης κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο Πήλιο τους αγνόησε. Καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός είναι. Στο δρόμο του ήταν άλλωστε τα γραφεία της ΕΑΣ Πηλίου. Πηγαίνοντας προς το Νεοχώρι, ανάμεσα από τα Άνω και Κάτω Λεχώνια όπου βρίσκονται τα γραφεία της ΕΑΣ, θα μπορούσε να κάνει μία στάση. Θα έλυνε τα προβλήματα μία σύντομη επίσκεψη; Όχι, θα έδειχνε κάποιο ενδιαφέρον, το οποίο δεν επέδειξε ο κ. Υφυπουργός. Ελπίζουμε την επόμενη φορά, μιας και μας επισκέπτεται τακτικά.
Χ.Μ

Εδωσε φραγκάκια
Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο ο Υφυπουργός Αγροτικής ανάπτυξης Κώστας Κιλτίδης έδωσε κάποιες σημαντικές υποσχέσεις τόσο κατά τη συνάντησή του με το Νομάρχη Μαγνησίας, όσο και κατά τη σύσκεψη στο Νεοχώρι. Ήταν έκδηλη η ικανοποίηση του Νομάρχη κι αυτό φαίνεται τόσο από τις εκδηλώσεις του, όσο κι από το ύφος του. Σ΄ αυτή την περίπτωση δεν ισχύει το φοβού… τους Υπουργούς και δώρα φέροντας.
Χ.Μ

Σημασία
στο πράσινο
Ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του πρασίνου δίνει αυτή την εποχή ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Καπούλας. «Την άλλη εβδομάδα η Λαρίσης θα είναι αγνώριστη από την πρασινάδα», λέει με έκδηλη ικανοποίηση. Όταν τον τσίγκλησαν φίλοι του για τις επιθέσεις που δέχεται μονίμως από τα ίδια κέντρα, απάντησε χαμογελώντας ότι «φαίνεται πως κάποιοι δεν μπορούν να καταπιούν την πίκρα τους, όσος χρόνος κι αν περάσει. Εύχομαι να τους περάσει», καταλήγει μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Αντιδήμαρχος. Αν δεν τους περάσει, αντιδήμαρχε, λουκούμια ο παππούς, κάτι μπορούν να κάνουν.
Χ.Μ

Αλλαγή
τακτικής
Αρδην έχει αλλάξει μετεκλογικά η τακτική του πρωθυπουργού, ο οποίος πλέον προσέρχεται τακτικότατα στην «ώρα του πρωθυπουργού». Χθες μάλιστα προσήλθε να απαντήσει σε επερώτηση του Γιώργου Καρατζαφέρη και για ένα ζήτημα αιχμής για το ΛΑΟΣ όπως είναι το Σκοπιανό. Ανάγκα και… θεοί (όχι θείοι) πείθονται.
Χ.Μ

Αυτόκλητος
Συνήγορος
Με τη ντουντούκα στα χέρια ο δημοτικός σύμβουλος Τέλης Δουλόπουλος, με υπερβάλοντα μάλιστα ζήλο, καλούσε τους πάντες να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τις κορύνες χθες στην οδό Αναλήψεως.
Χρησιμοποίησε μάλιστα, όπως λένε αυτήκοοι μάρτυρες, πολλοί απαξιωτικές εκφράσεις κατά των στελεχών της δημοτικής αρχής. Εάν πράγματι αυτό αληθεύει, αυτός που σίγουρα θίγεται δεν είναι η δημοτική αρχή αλλά ο ίδιος ο κ. Δουλόπουλος, διότι εάν μη τι άλλο τη διαφωνία του κανείς μπορεί να την εκφράσει πολιτικά αλλά κόσμια. Στο κάτω- κάτω δεν μπορεί να επενδύει κανείς την αντιπολιτευτική του τακτική στο πρόβλημα του άλλου. Οι καταστηματάρχες, δόξα τω Θεώ, φωνή έχουν και μπορούν να την υψώσουν, εάν το κρίνουν απαραίτητο. Δεν χρειάζονται “συνήγορο”.

Ούτε τώρα
Ούτε και για την επέτειο του Πολυτεχνείου δεν καταφέρνουμε τελικά ως κοινωνία να συμφωνήσουμε. Εάν διαβάσει κανείς τις ανακοινώσεις των κομμάτων ή των τοπικών φορέων όσον αφορά στην επικαιρότητα των μηνυμάτων της εξέγερσης, ελάχιστες διαφορετικές προσεγγίσεις θα διαπιστώσει.
Ωστόσο φαίνεται ότι “βολεύει” περισσότερο χωριστά. Ευτυχώς που αυτό δεν ήταν κυρίαρχο και το Νοέμβρη του 73 κι έτσι σήμερα μιλάμε για δημοκρατία.
Β.Κ

Στο προεδρείο
Στο προεδρείο του έκτακτου Εθνικού Συμβουλίου συμμετείχε η Ροδούλα Ζήση.
Τη βουλευτή πρότεινε ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Αθανασάκης με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου. Το έργο βέβαια του προεδρείου δεν ήταν αυτή τη φορά δύσκολο, αφού μετά από μία περίοδο έντονη φαίνεται ότι στο ΠΑΣΟΚ επανέρχεται η ηρεμία. Τουλάχιστον όλες οι πλευρές δείχνουν αποφασισμένες να το πετύχουν αυτό, για να επέλθει η σύνθεση.
Β.Κ

Προσοχή
στο συνωστισμό
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ θα οριστεί ως ΟΕΣ στη Μαγνησία, όπως και στους άλλους Νομούς, ενώ από κεντρικά θα διοριστεί σύμφωνα με πληροφορίες τριμελής γραμματεία.
Τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν σε αυτή δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, αν και μαθαίνω ότι ήδη έχουν ανάψει τα τηλέφωνα στη Χαριλάου Τρικούπη. Πάντως όσοι ρωτήθηκαν κεντρικά, επιμένουν ότι οι επιλογές θα είναι “αξιοκρατικές” και με γνώμονα τη σύνθεση. Όπερ σημαίνει, δεν χρειάζεται συνωστισμός ούτε για την ΟΕΣ ούτε για το επόμενο βουλευτικό ψηφοδέλτιο, για το οποίο πολλοί και πολλές ήδη έχουν βάλει πλώρη… ξεχνώντας προφανώς ότι η λαϊκή εντολή είναι πρόσφατη.
Β.Κ

Τον αγαπούν οι δήμαρχοι
Το έντονο ενδιαφέρον των δημάρχων προκάλεσε η παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ που πραγματοποιήθηκε στην Κυλλήνη.
Οι δήμαρχοι πλησίαζαν διαρκώς τον υφυπουργό, προκειμένου να του θέσουν τα αιτήματά τους. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο κ. Νάκος βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμβάλλοντας στην ενίσχυσή της και στην επίλυση των προβλημάτων της.

Ψυχική φθορά
Με άλλη «γλώσσα», διαφορετική από εκείνη που έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν οι πολιτικοί, «ανθρώπινη και αληθινή», όπως ο ίδιος τη χαρακτήρισε, απευθύνθηκε σε παραγωγούς, κτηνοτρόφους και εκπροσώπους φορέων ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Κιλτίδης στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Νεοχώρι.
Δήλωσε φθορά ψυχική από όσα έχει δει περιοδεύοντας στις πυρόπληκτες περιοχές της χώρας, ενώ χρησιμοποίησε ορολογία του επαγγέλματός του ως γιατρός, λέγοντας ότι «ο καμένος είναι καμένος και όσο να προσπαθείς να τον γιάνεις δεν θα έχει αποτέλεσμα, παρά μόνο σε βάθος χρόνου»…
Β.Σ.

Στα καθημερινά
Πολλές φορές στη διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης στη σύσκεψη στο Νεοχώρι ο υφυπουργός χρησιμοποίησε τις λέξεις «τραγικό», περιγράφοντας όσα περιοχές της χώρας έχουν υποστεί από τις φετινές πυρκαγιές και «ευθύνη» μιλώντας για πολιτικές ευθύνες, αλλά και ευθύνες των κατοίκων, οι οποίες πρέπει, όπως είπε, να αναληφθούν στο ακέραιο.
Τις ανακοινώσεις για πρόσθετες χρηματοδοτήσεις και ενέργειες για την ανακούφιση των πληγέντων περιοχών τις άφησε για τους άλλους… Ο ίδιος περιορίστηκε στα καθημερινά που προβληματίζουν τους κτηνοτρόφους, τους αγρότες και τους επιχειρηματίες των περιοχών που έζησαν τον πύρινο εφιάλτη.
Β.Σ.

Ακραία
αποτελεσματικότητα
Ο κ. Κιλτίδης μιλώντας για τη συνάντηση που είχε πριν τη σύσκεψη στο Νεοχώρι με τον νομάρχη Μαγνησίας και τον Γ.Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη Νομαρχία, τη χαρακτήρισε ως μία από τις πιο αποδοτικές, γόνιμες και με αποτελέσματα, ενώ εξήρε την… ακραία αποτελεσματικότητα του Φ. Γκούπα. Β.Σ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου