ΤΟΠΙΚΑ

Καταδικάσθηκε ο εμπρηστής των Ι.Χ.

καταδικάσθηκε-ο-εμπρηστής-των-ι-χ-851206

Κάθειρξη 8 ετών με το ελαφρυντικό της μειωμένης αντίληψης, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, επέβαλε χθες το Κακουργιοδικείο Καρδίτσας στον 52χρονο, κάτοικο Βόλου, ο οποίος κατηγορούνταν για εμπρησμό 21 αυτοκινήτων, δεκάδων μοτοσικλετών ακόμα και φουσκωτών σκαφών, τα τελευταία τρία χρόνια στο Βόλο.
Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας προσήλθαν χθες ως μάρτυρες κατηγορίας περίπου 40 Βολιώτες, θύματα του 52χρονου. Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι πάσχει από έντονα συμπτώματα ψυχοπάθειας, με έντονα προβλήματα αντίληψης των πράξεών του.
Ο 52χρονος είχε συλληφθεί στις 5 Φεβρουαρίου 2007 στο τέρμα της οδού Πλαστήρα, περιοχή που είχε καταγραφεί ως κύριος χώρος δράσης του.
Ο 50χρονος, αφού είχε περιλούσει με εύφλεκτο υλικό το μπροστινό μέρος σταθμευμένου αυτοκινήτου, έβαλε φωτιά προκαλώντας υλική ζημιά 500 ευρώ. Για την κατάσβεση της φωτιάς στο αυτοκίνητο ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, όχημα της οποίας έσπευσε στον τόπο του συμβάντος.
Κατά την διάρκεια της κατάσβεσης ένας από τους πυροσβέστες εντόπισε ένα άτομο να παρακολουθεί τη διαδικασία. Οι ύποπτες κινήσεις του 50χρονου προξένησαν εντύπωση και αμέσως ειδοποιήθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, αστυνομικοί της οποίας μετέβησαν στον τόπο του συμβάντος και συνέλαβαν τον 50χρονο ύποπτο και τον οδήγησαν στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.
Όπως παραδέχθηκε κατά την διάρκεια της προανάκρισης, ο 50χρονος στις 4 Φεβρουαρίου με τον ίδιο τρόπο είχε προσπαθήσει να βάλει φωτιά σε σταθμευμένο αυτοκίνητο που ανήκει σε 53χρονο επιχειρηματία, κάτοικο Βόλου, όμως για άγνωστο λόγο δεν ολοκλήρωσε την πράξη του. Προκάλεσε ελάχιστες υλικές ζημιές, ενώ και ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν είχε προβεί σε καταγγελία
Επίσης παραδέχθηκε ότι στις 14 Οκτωβρίου 2006, στις 7 το πρωί, αφού είχε περιλούσει με εύφλεκτο υλικό το μπροστινό μέρος σταθμευμένου αυτοκινήτου, που ανήκει σε 48χρονο ιδιωτικό υπάλληλο κάτοικο Βόλου, έβαλε φωτιά προκαλώντας υλική ζημιά 500 ευρώ.
Όπως είχε αποκαλυφθεί κατά την διάρκεια της τακτικής ανάκρισης, ο 52χρονος ήταν υπότροπος των πράξεων του. Ο ίδιος είχε καταδικαστεί σε εξαγοράσιμη φυλάκιση 18 μηνών πριν από 8 χρόνια στο Εφετείο Λάρισας και πάλι για εμπρησμό.
Πριν την προφυλάκισή του ο 52χρονος με διάταξη του Εισαγγελέα νοσηλευόταν σε ψυχιατρική κλινική, ενώ μετά την απολογία του στην τότε Ανακρίτρια και την προφυλάκισή του, νοσηλευόταν στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού, όπου μετά την χθεσινή καταδίκη του, θα επιστρέψει, προκειμένου να εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου