ΤΟΠΙΚΑ

Παράταση για ρύθμιση οφειλών στο ΙΚΑ

παράταση-για-ρύθμιση-οφειλών-στο-ικα-851206

Κοινοποιήθηκε χθες σε όλα τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ στη Μαγνησία η εγκύκλιος από την κεντρική διοίκηση του Ιδρύματος σύμφωνα με την οποία παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2007 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους εργοδότες που ενδιαφέρονται να υπαχθούν στην ρύθμιση των οφειλών τους προς το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑΜ εισφορών με βάση το άρθρο 28 του Νόμου 3518/06 (272 Α΄).
Όπως τονίζεται στη νέα εγκύκλιο του ΙΚΑ οι κοινοποιούμενες διατάξεις καταλαμβάνουν όλους τους εργοδότες – οφειλέτες Κοινών Επιχ/σεων και Οικοδομοτεχνικών Έργων, που θα υποβάλλουν αίτηση για έλεγχο στο αρμόδιο Υποκ/μα Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. της έδρας της επιχ/σης έως την 31/12/2007, προκειμένου να υπαχθούν στη ρύθμιση των οφειλών τους κατά τις διατάξεις του άρθρου 28 του ν. 3518/06.
Επίσης δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση έχουν χωρίς να υποβάλλουν νέα αίτηση:
α) Όσοι εργοδότες – οφειλέτες (κοινών επιχ/σεων και οικοδομοτεχνικών έργων) είχαν υποβάλλει αίτηση για ρύθμιση μέχρι 2/4/07, τους είχε χορηγηθεί το Υπηρεσιακό Σημείωμα, αλλά είχε παρέλθει η διάρκεια ισχύος του, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις διατάξεις του άρθρου 28 του ν.3518/06 (καταβολή απαιτητών τρεχουσών εισφορών από 1/11/06 και μέχρι το μήνα υπαγωγής στη ρύθμιση).
β) Όσοι εργοδότες – οφειλέτες (κοινών επιχ/σεων και οικοδομοτεχνικών έργων) είχαν υποβάλλει αίτηση για ρύθμιση μετά την 2/4/07 και μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης του ν.3607/07, εφόσον προσκομίσουν όλα τα απαραίτητα για τον έλεγχο δικαιολογητικά.
Υπενθυμίζουμε ότι προς αποφυγή προβλημάτων στην εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων, οι αρμόδιοι υπάλληλοι των Υπηρεσιών Εσόδων των Υποκ/των, θα πρέπει σύμφωνα και με τις οδηγίες της εγκυκλίου 71/06, στα χορηγούμενα Υπηρεσιακά Σημειώματα:
α) Να ενημερώνουν τους εργοδότες — οφειλέτες για τη λήξη της προθεσμίας ρύθμισης των οφειλών.
β) Να αναγράφουν την κατά περίπτωση προθεσμία ρύθμισης των οφειλών.
Εξάλλου οι Διευθυντές των αντίστοιχοι μονάδων με ευθύνη τους θα πρέπει να ελέγχουν τις χορηγούμενες εκ του νόμου προθεσμίες και να υπογράφουν για την υπαγωγή ή μη των οφειλετών στη ρύθμιση σύμφωνα με τις προαναφερόμενες διατάξεις.
Τέλος, γίνεται γνωστό ότι όλα τα παραπάνω δεν θα τύχουν εφαρμογής στις περιπτώσεις οφειλετών που είχαν υπαχθεί στις διατάξεις του άρθρου 28 του ν.3518/06 και απώλεσαν για οποιοδήποτε λόγο το δικαίωμα συνέχισης της ρύθμισης. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι οδηγίες της εγκυκλίου 71/2006.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου