ΤΟΠΙΚΑ

Στις πυρόπληκτες περιοχές ο Κ. Κιλτίδης

στις-πυρόπληκτες-περιοχές-ο-κ-κιλτίδη-851206

Στις πυρόπληκτες περιοχές της Μαγνησίας περιοδεύει σήμερα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Κιλτίδης.
Ο κ. Κιλτίδης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος, με την άφιξή του στο Βόλο θα επισκεφθεί το νομάρχη Μαγνησίας.
Στις 10:15 το πρωί θα επισκεφθεί πυρόπληκτες περιοχές του Πηλίου, ενώ μία ώρα αργότερα θα συμμετέχει σε σύσκεψη στο δήμο Αφετών με τη συμμετοχή των δημάρχων Μηλεών, Αργαλαστής και στελεχών των περιφειακών δασικών υπηρεσιών.
Χθες, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης περιόδευσε στις πυρόπληκτες περιοχές της Λάρισας, ενώ στη διάρκεια σύσκεψης με τον Γ.Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενημερώθηκε για τις ενέργειες, στις οποίες προέβη η Περιφέρεια μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, που έπληξαν τους νομούς Λάρισας και Μαγνησίας.
Ο κ. Γκούπας ενημέρωσε ότι για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν ζητήθηκαν και εγκρίθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών, πιστώσεις συνολικού προϋπολογισμού 2,25 εκατ. ευρώ. Σε ότι αφορά τη Μαγνησία στη Νομαρχία διατέθηκαν 300.000 ευρώ, στο δήμο Αφετών 200.000 ευρώ, στο δήμο Μηλεών 100.000 ευρώ, στο δήμο Αργαλαστής 200.000 ευρώ και στο δήμο Σκιάθου 200.000 ευρώ.
Με γρήγορες διαδικασίες, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, οριοθετήθηκαν από τις δασικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας οι καμένες περιοχές και εκδόθηκαν αποφάσεις κήρυξης των περιοχών ως αναδασωτέες. Παράλληλα εκδόθηκαν δασικές απαγορευτικές διατάξεις για την βοσκή και την θήρα.
Οι δασικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας προχώρησαν στη σύνταξη των αναγκαίων μελετών κατασκευής αντιδιαβρωτικών-αντιπλημμυρικών έργων, καθώς και στους πίνακες υλοτομίας, σε ό,τι αφορά τα Δημόσια Δάση.
Σε ό,τι αφορά στα Δημοτικά Δάση, τα οποία αποτελούν ευθύνη των Δήμων, συντάχθηκαν οι μελέτες κατασκευής αντιδιαβρωτικών-αντιπλημμυρικών έργων και οι πίνακες υλοτομίας από τους Δήμους, σε συνεργασία με τις δασικές υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Οι εργασίες των άμεσων αντιδιαβρωτικών έργων (κορμοδέματα, ξυλοφράγματα και κλαδοδέματα) έχουν ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερό τους μέρος.
Παράλληλα ολοκληρώθηκαν και μελέτες αντιπλημμυρικών έργων, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, η χρηματοδότηση των οποίων είναι ήδη εξασφαλισμένη από το υπουργείο Εσωτερικών
Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με αυτές της αυτοδιοίκησης προέβησαν άμεσα, με διαδικασίες κατεπείγοντος και χωρίς καμία καθυστέρηση σε όλα τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στις περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου