ΤΟΠΙΚΑ

ΚΚΕ: Kαμία ανοχή για το ασφαλιστικό

κκε-kαμία-ανοχή-για-το-ασφαλιστικό-851206

“Kαμία αναβολή- καμία ανοχή” σύμφωνα με το ΚΚΕ δεν πρέπει να δοθεί στην Κυβέρνηση και τις αλλαγές που προωθεί στο ασφαλιστικό, όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ και γραμματέα της ΚΝΕ Γιάννης Πρωτούλης, που χθες περιόδευσε στο Βόλο και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.
Ο κ. Πρωτούλης κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι προωθεί αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει το κεφάλαιο και κάλεσε εργαζόμενους, νεολαίους και ανέργους, να αντισταθούν προκειμένου να μην εφαρμοστούν άλλοι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
Με μοιρολατρία και υποταγή ποτέ δεν έγινε τίποτε, σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος- συνδέοντας τους λαϊκούς αγώνες και με την εξέγερση του Πολυτεχνείου που τιμάται αυτές τις μέρες. Χρειάζονται ρήξεις, συνέχισε ο ίδιος και ανατροπές όπως το Νοέμβριο του 1973 για να εμπιστευθεί ο λαός τη δύναμή του.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αύξηση της εκλογικής δύναμης του κομμουνιστικού κόμματος στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, λέγοντας ότι οι επιπλέον 150.000 ψήφοι ήταν η ηθική δικαίωση για τη συσπείρωση των δυνάμεων που επιτεύχθηκε χάρη στους αγώνες του ΚΚΕ.
Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης ο ίδιος έκανε λόγο για οικονομική εξαθλίωση και προέβλεψε ότι αυτή η αντεργατική πολιτική θα συνεχιστεί με την ανοχή και του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Πρωτούλης ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός στις αναφορές για το ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε “κατ επίφαση” δημοκρατικές τις διαδικασίες που προηγήθηκαν της εκλογής του νέου προέδρου και υπογράμμισε ότι “ουσιαστικά δεν υπήρξε καμία ιδεολογικοπολιτική συζήτηση, παρά μόνο διαμάχη για την εξουσία και τις καρέκλες”.
“Ο μόνος τους καημός είναι πώς θα έρθουν ξανά στην εξουσία“ ανέφερε ο κ. Πρωτούλης, γι’ αυτό και ο λαός δεν μπορεί να τους έχει καμία εμπιστοσύνη. Δεν πρόκειται άλλωστε να αλλάξουν σε τίποτα, συνέχισε ο ίδιος, και επέρριψε ευθύνες και στο ΣΥΝ, υπογραμμίζοντας ότι με την πολιτική που άσκησε “υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών και τώρα την παζαρεύει”.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε επίσης στις καταλήψεις, επισημαίνοντας ότι είναι μία μορφή αγώνα απέναντι στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και εξέφρασε την επιθυμία και η φετινή χρονιά να είναι χρονιά αγώνων, ώστε όπως τόνισε να αποτραπούν πολιτικές που ενδυναμώνουν το κεφάλαιο και την πλουτοκρατία.
Σημειώνεται ότι ο κ. Πρωτούλης κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Βόλο περιόδευσε σε διάφορα σχολεία του Βόλου και της Νέας Ιωνίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου