ΤΟΠΙΚΑ

Αντιπρύτανης κατά φοιτητών…

αντιπρύτανης-κατά-φοιτητών-851206

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Άγγελος Κότιος αναφέρθηκε στις καταλήψεις δύο τμημάτων του τοπικού ακαδημαϊκού ιδρύματος, που ξεκίνησαν χθες, παραμονές της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Για μέτρο «απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό, που οδηγεί σε φαινόμενα ολοκληρωτισμού»» έκανε λόγο ο κ. Κότιος στο περιθώριο της χθεσινής τελετής ορκωμοσίας 100 αποφοίτων της Πολυτεχνικής Σχολής, ερωτηθείς για τα φοιτητικά λουκέτα, που έκαναν χθες την εμφάνισή τους από δύο φοιτητικούς συλλόγους.
«Το Πολυτεχνείο δεν τιμάται με κλείσιμο των σχολών. Είναι απαράδεκτο ακαδημαϊκά τμήματα να βρίσκονται υπό κατάληψη αυτές τις ημέρες, τιμής και μνήμης όσων αγωνίστηκαν για να είναι τα Πανεπιστήμια ανοιχτά.
Οι φοιτητές δεν τιμούν με αυτόν τον τρόπο της επέτειο του Πολυτεχνείου», δήλωσε ο αντιπρύτανης.
Σε κατάληψη των τμημάτων τους προχώρησαν από χθες οι φοιτητές του τμήματος Αρχιτεκτόνων, στο Πεδίον του Άρεως και Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο «Παπαστράτου».
Οι φοιτητές αποφάσισαν διήμερη κατάληψη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων-κινητοποιήσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Με τις κινητοποιήσεις ζητούν την κατάργηση του νόμου-πλαισίου, τη μη αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, τη μη νομιμοποίηση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών και των «Κολεγίων», την αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου οι φοιτητές όλων των τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνουν σήμερα συναυλία στο θόλο του κτιρίου Παπαστράτος, ενώ αύριο, στις 6 το απόγευμα, αναμένεται να προχωρήσουν σε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.
Καταλήψεων συνέχεια
Στο μεταξύ οι καταλήψεις συνεχίστηκαν χθες σε 22 Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας.
Συγκεκριμένα, υπό κατάληψη τελούσαν τα Γυμνάσια Λεχωνίων, Ν. Αγχιάλου, 2ο Αλμυρού, Σκιάθου και Σκοπέλου, τα Λύκεια 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο και Εσπερινό Βόλου, 1ο και 2ο Ν. Ιωνίας, Αγχιάλου, Σκιάθου και Σκοπέλου, καθώς και τα ΕΠΑΛ Βελεστίνου, Αλμυρού και Σκοπέλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου