ΤΟΠΙΚΑ

Τα διπλώματα των Αρχιτεκτόνων του Π.Θ.

τα-διπλώματα-των-αρχιτεκτόνων-του-π-θ-851206

Τα διπλώματα των αποφοίτων Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναγνωρίζονται παντού χωρίς κανένα πρόβλημα και οι απόφοιτοι διακρίνονται σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπου παρακολουθούν μεταπτυχιακές σπουδές. Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος του τμήματος κ. Παντελής Λαζαρίδης, απαντώντας στο προχθεσινό δημοσίευμα του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ», το οποίο επικαλούμενο επίσημη ανακοίνωση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Μαγνησίας, ανέφερε ότι τα πτυχία δεν αναγνωρίζονται στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Μάλιστα ο τοπικός σύλλογος επικαλείται τα λεγόμενα του προέδρου του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ (Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων), κ. Τάκη Γεωργακόπουλου, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για το θέμα.
Ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατακλείδα της ανακοίνωσης του κ. Λαζαρίδη, που κάνει λόγο για επαφή με τα άλλα αρχιτεκτονικά Τμήματα και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Μηχανικών για την εναρμόνιση των σχέσεών μας με τους φορείς πιστοποίησης.
Ειδικότερα ο πρόεδρος του τμήματος αναφέρει:
«Σε σχέση με το χθεσινό δημοσίευμά σας με τίτλο «Χωρίς ευρωπαϊκή αναγνώριση η Αρχιτεκτονική του Π.Θ.» το οποίο συζητήθηκε στη Γ.Σ. του Τμήματος που ήταν προγραμματισμένη την ίδια μέρα, θέλουμε να σας γνωρίσουμε τα εξής:
Όπως διαπιστώθηκε ακόμη μία φορά κατά τη συνέλευση, τα διπλώματα του Τμήματός μας αναγνωρίζονται παντού χωρίς κανένα πρόβλημα και οι απόφοιτοι διακρίνονται σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπου παρακολουθούν μεταπτυχιακές σπουδές.
Ορισμένοι έχουν ήδη περατώσει κύκλους μεταπτυχιακών σπουδών σε διακεκριμένα Πανεπιστήμια και της Αμερικής και της Ευρώπης, όπως το Χάρβαρντ, το Μπέρκλευ, το Κολούμπια της Ν. Υόρκης, το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, τα Πανεπιστήμια Βαρκελώνης, Μαδρίτης, Μιλάνου, το Ντελφτ στην Ολλανδία κ.λ.π.
Αντίθετα από όσα αφήνονται να εννοηθούν στο δημοσίευμά σας, το οποίο προφανώς είναι αποτέλεσμα ελλιπούς και ίσως κακόβουλης πληροφόρησης, η εικόνα του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι πολύ ισχυρή και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Τμήματος έχουν εκτιμηθεί ιδιαίτερα και αναγνωρίζονται από ολόκληρο τον αρχιτεκτονικό χώρο τόσο τον επαγγελματικό, όσο και τον ακαδημαϊκό.
Σε σχέση με την πλήρη διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων, το Τμήμα βρίσκεται σε επαφή με τα άλλα αρχιτεκτονικά Τμήματα και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Μηχανικών για την εναρμόνιση των σχέσεων μας με τους φορείς πιστοποίησης,» καταλήγει η ανακοίνωση.
Σ.Σ.: Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τμήμα Αρχιτεκτόνων Μαγνησίας είναι από τα καλύτερα τμήματα της χώρας μας και ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει.
Και είναι άδικο σε μια Πανελλήνια Σύνοδο Αρχιτεκτόνων να ακούγεται ότι το συγκεκριμένο τμήμα δεν είναι πιστοποιημένο. Και όταν μάλιστα αυτά φέρεται να τα αναφέρει ο κ. Τάκης Γεωργακόπουλος, πρόεδρος του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ. Μάλιστα οι δηλώσεις του δημοσιεύτηκαν σε ενημερωτική ανακοίνωση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Μαγνησίας, που με την σειρά της φιλοξενήθηκε στις σελίδες του τοπικού Τύπου την Κυριακή 4 Νοεμβρίου.
Θα είχε πάντως ιδιαίτερο ενδιαφέρον να υπάρξει και μία απάντηση, την οποία θα περιμένουμε με ανυπομονησία για το γεγονός ότι το «Τμήμα βρίσκεται σε επαφή με τα άλλα αρχιτεκτονικά Τμήματα και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Μηχανικών για την εναρμόνιση των σχέσεων μας με τους φορείς πιστοποίησης».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου