ΤΟΠΙΚΑ

Συλλαλητήριο σήμερα για τις κορύνες

συλλαλητήριο-σήμερα-για-τις-κορύνες-851206

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα οι καταστηματάρχες του Βόλου που αντιδρούν στην τοποθέτηση των κορυνών στην πόλη του Βόλου.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στην Κ. Καρτάλη με Αναλήψεως, ενώ θα ακολουθήσει πορεία με μαύρες σημαίες μέχρι το δημαρχείο του Βόλου.
Οι καταστηματάρχες του Βόλου που διαμαρτύρονται, υποστηρίζουν ότι η τοποθέτηση των κορυνών είναι καταστροφική για την οικονομική επιβίωση των επιχειρήσεων, υπογραμμίζουν ότι ο εφοδιασμός των καταστημάτων καθίσταται ανέφικτος για ορισμένους δρόμους, όπως η Κ. Καρτάλη, η Γρηγ. Λαμπράκη, η Αναλήψεως.
Παράλληλα τονίζονταν ότι λόγω της ιδιαιτερότητας σε ορισμένους δρόμους, η τοποθέτηση των κορυνών μειώνει το ωφέλιμο πλάτος του δρόμου, αυτό δηλαδή που θα δίνεται στην κυκλοφορία των οχημάτων, όχι μόνον κατά το τμήμα τού δρόμου που θα καταλαμβάνουν οι κορύνες αλλά αρκετά μεγαλύτερο, αφού τα οχήματα κινούνται σε απόσταση τουλάχιστον 30 εκατοστών του μέτρου, δηλαδή από 15 εκατοστά ένθεν και ένθεν των κορυνών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου