Προτεραιότητα στις συνοικίες

Τελευταία ενημέρωση: 2007-02-09, 00:00:00
Εργα και παρεμβάσεις που θα έχουν στόχο μία ανθρώπινη και βιώσιμη πόλη με ισόρροπη ανάπτυξη στις συνοικίες θα περιλαμβάνει η αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Βόλου.
Αυτό ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης, επισημαίνοντας ότι οι προτάσεις της δημοτικής αρχής που θα ακουμπούν σε όσα προεκλογικά δεσμεύτηκε για την αναβάθμιση των συνοικιών θα είναι έτοιμες την ερχόμενη εβδομάδα.
Όπως τόνισε ο ίδιος, το πλαίσιο των έργων οριστικοποιείται, αφού έχουν ιεραρχηθεί οι προτεραιότητες σε έργα υποδομών και όχι βιτρίνας στις συνοικίες της πόλης και σημείωσε ότι βασική αρχή της δημοτικής αρχής είναι ότι “τα έργα θα πρέπει να υλοποιούνται έγκαιρα, με τους αναγκαίους ελέγχους ποιότητας, ώστε να διασφαλίζεται η άριστη κατασκευή και η τέλεια λειτουργικότητά τους και χωρίς να παρατηρείται το γνωστό φαινόμενο του “ράβε ξήλωνε” και του “μπαλώματος” στους δρόμους της πόλης και κυρίως στις εγκαταλελειμμένες συνοικίες.
Την ερχόμενη Τετάρτη ο κ. Αλέκος Βούλγαρης θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και τον Υφυπουργό Εσωτερικών θανάση Νάκο, με τους οποίους θα συζητήσει για την εξασφάλιση νέων πιστώσεων από το πρόγραμμα Θησέας που θα διατεθούν για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν σε όλες τις συνοικίες και οι οποίες θα αφορούν στην αξιοποίηση κοινόχρηστων χώρων, τη δημιουργία αθλοπαιδιών και παιδικών χαρών, καθώς και τη διάνοιξη δρόμων προκειμένου να αποκατασταθεί η επικοινωνία βασικών αξόνων της πόλης με τις συνοικίες.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
5
=