ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Εθνικό θέμα
Την πεποίθηση ότι “το Σκοπιανό θα έχει επιπτώσεις και στα εθνικά μας θέματα, όπως είναι η Κύπρος”, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ενωσης Κυπρίων Κυπρίων Νομού Μαγνησίας Αδάμος Μουζούρης κατά την διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου για την θλιβερή επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι “η υπόθεση της Κύπρου είναι εθνική”. Η συνάφεια των γεγονότων που διαδραματίζονται στο διεθνές πεδίο είναι σημείο κλειδί για το μέλλον αλλά και την έκβαση του Κυπριακού και όπως επεσήμανε ο κ. Μουζούρης “είμαστε ευγνώμονες αλλά ζητούμε η παρέμβαση της Μητρόπολης να είναι πολύ πιο δυναμική όσον αφορά τα δίκαια του ελληνισμού. Και να μην ξεχνά ο ελληνικός λαός, κατέληξε, δημοκρατική, ισχυρή Ελλάδα μέσα από το αίμα της Κύπρου, μέσα από την τραγωδία της Κύπρου”.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Προεκλογική περίοδος
“Η κατάσταση βρίσκεται σε στασιμότητα αυτή την στιγμή γιατί η Κύπρος βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο” είπε ο κ. Μουζούρης απαντώντας σε ερώτημα που τέθηκε σχετικά με την εξέλιξη του Κυπριακού. “Γίνονται κάποιες κινήσεις αλλά θα μας επιτρέψετε να θεωρήσουμε ότι γίνονται περισσότερο για να συντηρείται το κλίμα, χωρίς να είναι κινήσεις ουσίας” προσέθεσε με νόημα δίνοντας με μια φράση το κλίμα στασιμότητας που χαρακτηρίζει τις τρέχουσες εξελίξεις.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Με άδεια χέρια
Με άδεια χέρια έφυγαν οι εκπρόσωποι των Ομάδων Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας, που συμμετείχαν στην προχθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπό την προεδρία του Υπουργού Αλέξανδρου Κοντού. Οι μεταποιητές που ήταν παρόντες στη σύσκεψη, ήταν άκαμπτοι στην απόφασή τους για 63,8 ευρώ για κάθε τόνο προϊόντος, ενώ από την πλευρά τους οι παραγωγοί επέμειναν ότι η τιμή εκκίνησης για τους ίδιους είναι τα 90 ευρώ ο τόνος, αφού διαφορετικά, όπως υποστηρίζουν, δεν καλύπτουν τα έξοδα παραγωγής τους.
Α.Τ.

Απνοια
Ειδησεογραφική άπνοια, όπως όλα δείχνουν, θα υπάρχει την επόμενη εβδομάδα, αφού εκτός από το κλιμάκιο της Νομαρχίας, που με επικεφαλής το Νομάρχη θα επισκεφθεί το εργοστάσιο της Lafarge στο Μονπελιέ στη Γαλλία, αναχωρούν στα τέλη της επόμενης εβδομάδας και οι αιρετοί της ΤΕΔΚ για το καθιερωμένο ετήσιο ταξίδι της, που φέτος είναι οκτώ μέρες στην Ισπανία…
Α.Τ.

Απολογισμός
«Πνιγμένοι» στα χαρτιά και στις σημειώσεις αυτές τις ημέρες οι αντινομάρχες. Προετοιμάζουν, όπως τους έχει ζητηθεί, τον απολογισμό τους για όσα σχεδίασαν, υλοποίησαν, προώθησαν ή άφησαν σε εκκρεμότητα τους πρώτους εννέα μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων τους.
Β.Σ.

Αμεση συγκρότηση
Λίγες ημέρες αφότου το ανακοίνωσε, η αντινομάρχης Υγείας της Νομαρχίας Μαγνησίας Ντία Βουβαλούδη περνάει στην πράξη. Μόλις προ ημερών και με αφορμή δημοσίευμα του «Τ», που ανέδειξε έλλειψη συντονισμού των υπηρεσιών σε περιπτώσεις υποδοχής και φιλοξενίας λαθρομεταναστών, η αντινομάρχης είχε ανακοινώσει τη συγκρότηση Ομάδας Αντιμετώπισης Προβλημάτων μεταναστών.
Σήμερα το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής της οποίας προεδρεύει.
Β.Σ.

Οικοδόμος
ή φιλόσοφος;
Κέρδισε τις εντυπώσεις με τη χθεσινή του επίσκεψη στο Βόλο ο βουλευτής και γραμματέας της ΚΝΕ Γιάννης Πρωτούλης. Ευδιάκριτα τα επικοινωνιακά του χαρίσματα και ο λόγος του ξέφευγε από τον ξύλινο κομματικό λόγο και από τις νόρμες του ΚΚΕ. Έπαθαν πλάκα οι συνάδελφοι όταν πληροφορήθηκαν ότι πρόκειται για έναν απλό οικοδόμο, αφού είχαν πιστέψει ότι μάλλον προέρχεται από τον πανεπιστημιακό χώρο. Μη μας πείτε τώρα ότι τραβάει πηλοφόρι και μυστρί, γιατί θα τα παίξουμε εντελώς, σύντροφοι.
Χ.Μ

Ανοιχτά
Πανεπιστήμια
Είναι γνωστό ότι ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Άγγελος Κότιος δεν στρογγυλεύει τα λόγια του και στις δηλώσεις του ο λόγος που χρησιμοποιεί είναι αιχμηρός. Έτσι και χθες βρήκε την ευκαιρία να εναντιωθεί στις καταλήψεις δύο τμημάτων του Πανεπιστημίου που ξεκίνησαν μόλις χθες. «Είναι δυνατόν παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου να απαγορεύουμε την είσοδο στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας λόγω κατάληψης; Αυτό είναι ολοκληρωτισμός», είπε ο αντιπρύτανης σε μια προσπάθεια να τη βγει από αριστερά στους καταληψίες.
Χ.Μ

Μοιάζει
με ανέκδοτο
Μετά τη χθεσινή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο Κώστας Μητσοτάκης εμφανίστηκε με αντιαμερικάνικο μανδύα. Οι βολές του εναντίον του γνωστού μας Νίκολας Μπερνς είχαν την έννοια ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει καμία άλλη υποχώρηση πέραν της σύνθετης ονομασίας για το ζήτημα των Σκοπίων. Ο μπαγάσας όμως δεν διορθώνεται με τίποτα. Μία μέρα έλειψε η κόρη του στο εξωτερικό (Γαλλία) και της έφαγε τη θέση.
Χ.Μ

Ασχημα νέα
Πυκνώνουν οι πληροφορίες για επιδείνωση της υγείας του Αρχιεπισκόπου. Αυτό άρχισε να διαφαίνεται τις τελευταίες μέρες από τις απανωτές ακυρώσεις προγραμματισμένων συναντήσεων και εμφανίσεων. Ανεβαίνει τον προσωπικό του Γολγοθά ο άλλοτε Μητροπολίτης Δημητριάδος.
Χ.Μ

Θα έλθει ο Υπουργός;
Δεν διευκρινίστηκε ακόμη επισήμως αν ο Μιχάλης Λιάπης θα έλθει τελικώς στο Βόλο για την πρεμιέρα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. «Ο Έμπορος της Βενετίας». Πάντως, αν ο Υπουργός Πολιτισμού αποφασίσει να ανηφορίσει προς το Βόλο, θα χρειαστεί να κάνει μεγάλη λάντζα. Είναι πολλά τα άπλυτα πιάτα, βλέπετε.
Χ.Μ

Καταγράφονται
διαφοροποιήσεις
Τόσο σε κορυφαίο επίπεδο, δηλαδή στη ΓΣΕΕ, όσο και σε τοπικό επίπεδο, δηλαδή στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, καταγράφονται διαφοροποιήσεις σχετικά με τη διαχείριση του ζητήματος του ασφαλιστικού από πλευράς συνδικαλιστικού κινήματος. Για τις κινητοποιήσεις όλοι συμφωνούν. Εκείνο που τους δυσκολεύει είναι η συμμετοχή ή όχι στο διάλογο για το ασφαλιστικό. Είτε συμμετέχει όμως στο διάλογο το συνδικαλιστικό κίνημα ή όχι το πικρό ποτήρι δύσκολα θα το αποφύγουν οι εργαζόμενοι.
Χ.Μ

Επιτέλους
Αστραψε και βρόντηξε και πάλι χθες ο Δημήτρης Πιτσιώρης. Και τι δεν είπε… Πήρε μπάλα το Νομάρχη Μαγνησίας Απόστολο Παπατόλια και τον πρώην βουλευτή Λεωνίδα Τζανή και ούτε λίγο ούτε πολύ τους “αφαίρεσε το δικαίωμα να ομιλούν”, διότι ο ίδιος δεν τους αναγνωρίζει προφανώς. Επειδή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για βουλευτές, στελέχη της αυτοδιοίκησης, κομματικούς , μήπως τελικά πρέπει να σταματήσει αυτή η “ανοχή”; Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που κάποιος διαφωνεί μαζί του ή κάνει μία διαφορετική επιλογή να “λούζεται”. Το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση δεν το έχει μόνο ο κ. Πιτσιώρης. Φανταστείτε να ανοίξουν και αυτοί το στόμα τους… τι σώου έχει να γίνει. Μπορούν βέβαια, αλλά προφανώς επιλέγουν να απαντούν δια της σιωπής…
Β.Κ

Με αυτοπεποίθηση
Ο νεαρότερος βουλευτής του ΚΚΕ, γραμματέας της ΚΝΕ Γιάννης Πρωτούλης, έχει ”ρεύμα” στη νεολαία. Περισσότεροι από είκοσι νεαροί Κνίτες τον συνόδευαν χθες σε όλη την περιοδεία του και κρέμονταν κυριολεκτικά από τα χείλη του. Μεστός λόγος, άνετος και με πολύ απλή φρασεολογία, έδειξε ποια μπορεί να είναι η πραγματική ανανέωση στα κόμματα. Σαφής στις απόψεις του χωρίς στρογγυλέματα και πάνω από όλα με αυτοπεποίθηση, που είναι πολύ σημαντικό στοιχείο στην αφετηρία μίας νέας πολιτικής πορείας.
Β.Κ

Αντιδράσεις
Πάντως η διαμάχη με το ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται και μετεκλογικά.
“Πήρε ψήφους που τώρα παζαρεύει ο ΣΥΝ”, υποστήριξε χθες ο βουλευτής του ΚΚΕ και είναι σίγουρο ότι αυτή η δήλωση θα προκαλέσει αντιδράσεις τοπικά. Είναι γνωστές άλλωστε οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των δύο πολιτικών κομμάτων.
Β.Κ

Νόμιμα, αλλά…
Επειδή πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για την λειτουργία του τσίρκου, χθες οι υπεύθυνοι κλήθηκαν από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Βόλου και του παρέδωσαν αναλυτικό φάκελο με όλα τα δικαιολογητικά. Το μόνο που έλειπε ήταν η απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής για την εγκατάσταση στο χώρο. Αν και ο βασανισμός των ζώων μόνο ως αποτρόπαιο θέαμα μπορεί να χαρακτηριστεί.
Δ.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου