ΤΟΠΙΚΑ

Επιδημία διαρρήξεων τις τελευταίες μέρες

επιδημία-διαρρήξεων-τις-τελευταίες-μ-41852

Στο στόχαστρο το ΙΚΑ Νέας Ιωνίας, ένα περίπτερο, ένα σουβλατζίδικο και οι καμπάνες δύο παρεκκλησίων στο δημοτικό διαμέρισμα Καναλίων. Άγνωστο εάν τα συγκεκριμένα κρούσματα συνδέονται μεταξύ τους.

Το πρώτο περιστατικό διάρρηξης καταγράφηκε στη Νέα Ιωνία και πιο συγκεκριμένα στο κτήριο που στεγάζει τις υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Νέας Ιωνίας.

Οι δράστες έσπασαν την κλειδαριά της πόρτας που βρίσκεται από την πλευρά του πρώην Δημαρχείου της Νέας Ιωνίας νυχτερινές ώρες και εισήλθαν στο κτήριο, αφού έσπασαν το διπλανό παράθυρο.

Ανέβηκαν ανενόχλητοι στην ταράτσα του κτηρίου και έκλεψαν το αλεξικέραυνο που ήταν τοποθετημένο εκεί πολλά χρόνια.

Τη διάρρηξη αντιλήφθηκαν το πρωί γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό που ενημέρωσαν την Ασφάλεια η οποία έσπευσε στο ΙΚΑ Νέας Ιωνίας για να καταγράψει το γεγονός και να γίνει σήμανση του χώρου.

Η διάρρηξη αποδίδεται από πηγές του ΙΚΑ πιθανότατα σε αθίγγανους που στόχευαν στο «χαλκό» του συγκεκριμένου εξοπλισμού καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί παρόμοια κρούσματα.

Το δεύτερο περιστατικό καταγράφηκε προχθές επίσης νυχτερινές ώρες, όταν άγνωστοι έβαλαν στόχο δύο από τα παλαιότερα παρεκκλήσια στην περιοχή των Καναλίων. Το παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου στο δρόμο Βελεστίνου – Καναλίων όπου αφαιρέθηκε μία καμπάνα και το παρεκκλήσι του Αγίου Τρύφωνα που βρίσκεται στην είσοδο των Καναλίων στο δρόμο προς το δημοτικό διαμέρισμα Κερασιάς, από όπου επίσης αφαιρέθηκε μία καμπάνα.

Το τρίτο περιστατικό αφορά στη διάρρηξη ενός σουβλατζίδικου στην οδό Λόρδου Βύρωνος στο οποίο εισήλθαν άγνωστοι επίσης προχθές το βράδυ με σκοπό να κλέψουν και το τέταρτο τη διάρρηξη σε περίπτερο στην οδό Πολυμέρη με Γατσοπούλου, από όπου οι δράστες αφαίρεσαν κούτες με τσιγάρα και χρήματα που βρήκαν μέσα στο ταμείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου