ΤΟΠΙΚΑ

«Λειτουργήσαμε με βάση το νόμο»

λειτουργήσαμε-με-βάση-το-νόμο-41875

Το Λιμεναρχείο Βόλου ενημέρωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας πριν από την έρευνα στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας, στην οδό Σπυρίδη, όπου συνελήφθησαν δύο αδέρφια, 30 και 31 ετών, και η 45χρονη μητέρα τους και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης που αντιστοιχεί σε 800 δόσεις, καθώς και χάπια μεθαδόνης.

Τη διευκρίνιση έδινε χθες, μετά το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για «ναρκω-πόλεμο» Λιμενικού και Αστυνομίας, ο Λιμενάρχης Βόλου Χρ. Κανάκης, λέγοντας ότι η υπηρεσία λειτούργησε σύμφωνα με όσα η νομοθεσία ορίζει.

Ο κ. Κανάκης ανέφερε ότι το Λιμεναρχείο δεν κινήθηκε σε καμία περίπτωση εκτός ορίων και εκτός νόμου, αλλά αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν περιέλθει σε γνώση του για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, προχώρησε σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, ενημέρωσε τον νέο διοικητή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομίας πριν την επικείμενη έρευνα στο διαμέρισμα, ενώ ενημέρωσε εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος παρίστατο στην επιχείρηση.

Αστυνομία και Λιμενικό δεν έχουν τίποτε να λύσουν μεταξύ τους, είπε ο κ. Κανάκης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για δύο υπηρεσίες που έχουν κοινό σκοπό την πάταξη της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας.

Σε κανένα σχόλιο δεν θέλησε να προβεί για το θέμα η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

Στο μεταξύ προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της χθες στον Ανακριτή η 31χρονη, η οποία συνελήφθη από λιμενικούς στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας στην οδό Σπυρίδη. Ο 30χρονος αδερφός της αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ελεύθερη είχε αφεθεί την προηγούμενη ημέρα, μετά την απολογία της, η μητέρα τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου