ΤΟΠΙΚΑ

Στον «αέρα» το ψηφιακό portal

στον-αέρα-το-ψηφιακό-portal-41914

(Φώτο: Ηλίας Καράτσαλος)

Η επίσημη παρουσίαση του νέου portal του Δήμου Βόλου που θα είναι από σήμερα Παρασκευή στον «αέρα», στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://dimosvolos.gr, πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου.

Ο Δήμος Βόλου με την πολύτιμη εθελοντική επιστημονική στήριξη του Κέντρου Έρευνας Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας (Κ.Ε.ΤΕ.Α.Θ.) προχώρησε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας άρτιας, λειτουργικής και τεχνολογικά προηγμένης λύσης για την υποστήριξη της δικτυακής παρουσίας του Δήμου.

Η λύση αυτή μετουσιώθηκε στην υλοποίηση ολοκληρωμένης πλατφόρμας που εξυπηρετεί τόσο τις ανάγκες για ενημέρωση και αναζήτηση υπηρεσιών ενός σύγχρονου πολίτη, όσο και διαδικασίες σε θέματα εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργιών του ίδιου του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το νέο δικτυακό χώρο του Δήμου Βόλου και όπως είπε συνδυάζεται με δυο αισιόδοξα μηνύματα: Ο Δήμος Βόλου κάνει ένα σημαντικό βήμα στο ψηφιακό μέλλον και στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Η λειτουργία του πόρταλ θα είναι μία λύση άρτια λειτουργική και προηγμένη τεχνολογικά.

Οι επιστήμονες που παρουσίασαν το νέο portal ανέφεραν πως πρόκειται για ένα οικοσύστημα βασισμένο σε σύγχρονες τάσεις (διασύνδεση με τα κοινωνικά δίκτυα), καινοτόμες λύσεις και διεθνή πρότυπα, ενώ σέβεται τα τοπικά χαρακτηριστικά, τις εθνικές προδιαγραφές, τις κρατικές απαιτήσεις και είναι προσαρμοσμένο στις οικονομικές συγκυρίες. Στόχος του είναι να ενημερώνει, αλλά και να δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να συμμετέχει και να εξυπηρετείται. Παράλληλα είναι ευανάγνωστο, σταθερό, εύχρηστο και φιλικό στο χρήστη, άμεσης απόκρισης, ανοιχτό και επεκτάσιμο και χαμηλού κόστους λειτουργίας.

Συγκεκριμένα το πληροφοριακό σύστημα που αναπτύχθηκε περιλαμβάνει:

  • Υποστήριξη όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου σε ενιαίο σύστημα, με ταυτόχρονη διατήρηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και του τοπικού χαρακτήρα του περιεχομένου για την καθεμία από αυτές.
  • Υποσύστημα ηλεκτρονικής κατάθεσης παραπόνων και αιτημάτων στο Δήμο, όπως και επισκόπηση της κατάστασης προόδου ικανοποίησής τους, με επιπλέον υποστήριξη επικοινωνίας πραγματικού χρόνου (Skype).
  • Διαδραστικό σύστημα επικοινωνίας με το Δήμο, αλλά και πλατφόρμα υποβολής ερωτημάτων.
  • Σύγχρονο, ανοιχτό στους πολίτες και τις επιχειρήσεις και ενημερωμένο Γεωγραφικό Πληροφορικό Σύστημα, που περιλαμβάνει αναλυτικές πληροφορίες για κάθε Δημοτική Ενότητα ξεχωριστά αποτελώντας έναν σύγχρονο πλήρη Οδηγό Δήμου.
  • Ενημερωτικό περιεχόμενο για τις υπηρεσίες του Δήμου, που απευθύνεται τόσο σε πολίτες, όσο και σε επιχειρήσεις, με στοιχεία επικοινωνίας υπηρεσιών, αναλυτικά δικαιολογητικά που χρειάζονται για την έκδοση πιστοποιητικών και ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων και έκδοση πιστοποιητικών μέσω της πλατφόρμας Ερμής των ΚΕΠ.
  • Πληροφορίες μετακίνησης, όπως δρομολογίων αστικού ΚΤΕΛ, πραγματικού χρόνου, διαθεσιμότητα σε χώρους στάθμευσης οχημάτων, χάρτη κίνησης λιμένος κ.λ.π.
  • Εύκολη και εύχρηστη παρακολούθηση όλων των τελευταίων ανακοινώσεων, δελτίων Τύπου, προκηρύξεων, αποφάσεων, εισηγήσεων, ειδήσεων, εκδηλώσεων του Δήμου.
  • Υποσύστημα εισαγωγής και διαχείρισης αποφάσεων, εισηγήσεων και ημερησίων διατάξεων του Δήμου.
  • Διάφορα άλλα υποσυστήματα, όπως ηλεκτρονικό ημερολόγιο, ευρετήριο προσωπικού, κ.λ.π.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου