ΤΟΠΙΚΑ

Πόσιμο νερό στο Βόλο από την Κάρλα

πόσιμο-νερό-στο-βόλο-από-την-κάρλα-851206

Σε χαμηλά επίπεδα επιμένουν … τα πηγαία νερά καθώς οι πρόσφατες βροχοπτώσεις δεν φαίνεται να ευνόησαν ώστε να αυξηθεί η ποσότητα των πηγαίων νερών στο δίκτυο της ύδρευσης.

Την περίοδο που διανύουμε η καθημερινή παραγωγή και ζήτηση καταγράφεται από 42.500 μέχρι και 45.000 κυβικά νερού, από τα οποία ένα ποσοστό μόνο 23% προέρχεται από τις πηγές.

«Αναμενόμενο» επισημαίνουν τα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ ενώ ο προιστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Κουτσιφέλης εκτιμά ότι οι «λίγες βροχοπτώσεις μέσα στις τελευταίες εβδομάδες δεν επηρέασαν καν τις πηγές για να εμπλουτιστεί ο υδροφόρος ορίζοντας».

Το μόνο παρήγορο εν όψει της φετινής χρονιάς σύμφωνα με τον κ. Κουτσιφέλη είναι ότι αφού ολοκληρωθεί η προμήθεια των τριών μονάδων αφαλάτωσης , εκτιμάται ότι με τις ίδιες καιρικές συνθήκες λειψυδρίας το καλοκαίρι του 2008 η ΔΕΥΑΜΒ θα έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον 5.000 κυβικά επιπλέον νερού και μάλιστα άριστης ποιότητας και χωρίς χλωριόντα.

Παράλληλα με το έργο της επεξεργασίας υφάλμυρων νερών της Μπουρμπουλήθρας , δυναμικότητας 450 κυβικών την ώρα ή 10.800,00 κυβικών τη μέρα και εκτιμώμενου προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ. Το έργο θα είναι ώριμο προς δημοπράτηση μέχρι τις αρχές του 2008 και θα ολοκληρωθεί το έτος 2009. Με την κατασκευή του θα παρέχει από 1,9 εκ. κυβικά έως 3,6 εκ. κυβικά μέτρα νερού ετησίως, ανάλογα της χρήσης του.

Έργα ενίσχυσης της ύδρευσης

Στο μεταξύ δημοπρατήθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ την προηγούμενη εβδομάδα η κατασκευή «των έργων ενίσχυσης της ύδρευσης της μείζονος περιοχής Βόλου».

Το έργο είναι ενταγμένο στο Γ΄ ΚΠΣ, συνολικού προυπολογισμού 12 εκ.ευρώ και βάση της μελέτης που έχει συνταχθεί περιλαμβάνει την κατασκευή 23 γεωτρήσεων, μίας δεξαμενής και ενός αντλιοστασίου.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που περιλαμβάνεται στα έργα ανακατασκευής του Ταμιευτήρα της Κάρλας που όπως επισήμανε ο κ. Κουτσιφέλης αναμένεται να συμβάλει τα μέγιστα στην εξασφάλιση νέων ποσοτήτων νερού για το Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου.

Η εργολαβία προβλέπεται ότι θα ξεκινήσει αρχές 2008 και θα ολοκληρωθεί τέλος του ίδιου χρόνου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου