ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά η ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου Μαγνησίας

ξεκινά-η-ανέγερση-νέου-αστυνομικού-με-42855

Άνοιξε επιτέλους ο δρόμος για την ανέγερση του κτιρίου Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας στην περιοχή Αλιβέρι Νέας Ιωνίας, καθώς μετά από 13 χρόνια διαδικασιών παρεμβάσεων, εμποδίων και προσκρούσεων, ολοκληρώθηκε και τυπικά η διαδικασία έγκρισης του διαγωνισμού και μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η εγκατάσταση του εργολάβου.

Το έργο είναι συμβατικής δαπάνης 4.545.816,66€ (προϋπολογισμός μελέτης: 8.758.871,49€) και το έχει αναλάβει η εταιρεία «ΤΕΟΔΟΜΗ Ανώνυμη Κατασκευαστική Τεχνική Εταιρεία».

Προβλέπεται δε να ολοκληρωθεί σε 750 ημέρες από την έναρξη των εργασιών.

Κλιμάκιο στελεχών της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (προκήρυξε το διαγωνισμό) και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας, επισκέφθηκε το Βόλο και σε συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο κ. Πάνο Σκοτινώτη τον ενημέρωσε για τις περαιτέρω διαδικασίες και το σχεδιασμό υλοποίησης του έργου.

Ο κ.Σκοτινιώτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απεμπλοκή των διαδικασιών τονίζοντας ότι «η ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου για τις ανάγκες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας αποτελούσε χρόνιο αίτημα της περιοχής, αφού το μισθωμένο κτίριο όπου σήμερα στεγάζεται, είναι εντελώς ακατάλληλο και, επιπλέον, επιβαρύνει σοβαρά το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο του Βόλου».

Υπενθυμίζεται ότι για την ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου, ο τέως Δήμος Νέας Ιωνίας, καθολικός διάδοχος του οποίου είναι ο νέος Δήμος Βόλου, είχε παραχωρήσει από το 1999 οικόπεδο εκτάσεως 3.887 τ.μ. στην περιοχή Αλιβέρι της Νέας Ιωνίας. Σημειώνεται, εξάλλου, ότι κατάλληλο κτίριο στη Νέα Ιωνία, κοντά στον Περιφερειακό, έχει παραχωρήσει ο Δήμος Βόλου και για τη μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, το έργο αφορά την ανέγερση κτιρίου, καθώς και τη διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου σε οικόπεδο, εμβαδού 3.887 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην οδό Ελ. Βενιζέλου, Οικοδομικό Τετράγωνο Γ473, του Δήμου Βόλου, περιοχή Νέας Ιωνίας.

Το νέο κτίριο θα έχει συνολική επιφάνεια δόμησης 3.414 τ.μ. και αναπτύσσεται σε τρεις ορόφους: ισόγειο, 1ο όροφο και 2ο όροφο. Το υπόγειο θα έχει επιφάνεια 1.618 τ.μ. Ο ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου είναι 2.143 τ.μ., από τα οποία τα 966 τ.μ. διατίθενται για φύτευση. Στο κτίριο αυτό πρόκειται να στεγαστούν οι ενότητες – υπηρεσίες: Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας, Τμήμα Τροχαίας Βόλου, Αστυνομική Υποδιεύθυνση Βόλου, Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Βόλου και Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Το κτίριο εκτός των γραφειακών χώρων και των κρατητηρίων περιλαμβάνει επίσης: υπόγειους χώρους στάθμευσης, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κυλικείο, χώρους διαμονής προσωπικού, αποθηκευτικούς χώρους κλπ. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν: φυλάκιο εισόδου, χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων και λεωφορείων, αντλία τροφοδοσίας καυσίμων κλπ. Το κτίριο έχει σχεδιαστεί με βάση τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού για εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση των λειτουργικών εξόδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου