ΤΟΠΙΚΑ

Επιτέλους πληρώνονται τα πεντάμηνα

επιτέλους-πληρώνονται-τα-πεντάμηνα-42885

ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ

Πολιτικό γραφείο του Βόλου σε ρόλο εργοδότη… Έσπασαν τα τηλέφωνα χθες σε πενταμηνίτες προκειμένου να ενημερωθούν… αρμοδίως ότι θα πληρωθούν επιτέλους μετά από δίμηνη καθυστέρηση.

Η επίκληση συγκεκριμένου πολιτικού γραφείου από τους ίδιους τους πενταμηνίτες με τους οποίους συνομίλησε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ προκαλεί, εάν μη τι άλλο, προβληματισμό για τον τρόπο που ορισμένοι εκλαμβάνουν την παρουσία τους στην πολιτική ζωή, ειδικά δε όταν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα πεντάμηνα δεν ασχολήθηκαν καν με το θέμα, αφήνοντας ΕΚΒ και Δήμο Βόλου να στοχοποιούνται καθημερινά και να γίνονται αποδέκτες της οργής, αποδοκιμασιών και καταλήψεων από ομάδες εργαζομένων που βρίσκονταν στο δρόμο διεκδικώντας τα χρήματά τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για το «αυτονόητο», δηλαδή ότι πληρώνονται μέχρι και αύριο οι πενταμηνίτες και μάλιστα με σημαντική καθυστέρηση και ότι η επιταγή υπογεγραμμένη με το συνολικό ποσό εστάλη στο ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Θεσσαλίας χθες το μεσημέρι, ήταν γνώστες τόσο το ΕΚΒ, όσο και ο Δήμος Βόλου, δεν προέβησαν όμως σε οποιαδήποτε ανακοίνωση, αφού ήδη από τις προηγούμενες μέρες είχε ξεκαθαρίσει το τοπίο και είχε αποσαφηνιστεί ότι είναι θέμα ημερών η αποπληρωμή.

Στο μεταξύ η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων στα πεντάμηνα σε ψήφισμα της συνέλευσης των εργαζομένων στα ΚΟΧ επισημαίνει: «Δύο μήνες τώρα οι εργαζόμενοι στην «κοινωφελή εργασία» παλεύουμε για το αυτονόητο. Για την καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων μας, καθώς και για τη σταθερή μηνιαία καταβολή των μισθών μας.

Με τον αγώνα μας έπεσαν οι μάσκες. Όλοι εκείνοι που παρουσιάζονταν αρχικά ως «φίλοι», αποδείχτηκε ότι ήταν εκείνοι που όχι απλά με τη συμβολή τους υπέσκαπταν τα στοιχειώδη εργατικά δικαιώματά μας, αλλά με το που τολμήσαμε να τα διεκδικήσουμε συλλογικά, έσπευσαν να μας καταγγείλουν, να μας τρομοκρατήσουν και να υπονομεύσουν τον αγώνα μας.

Αυτοί είναι τόσο το Εργατικό Κέντρο, όσο και η Δημοτική Αρχή της πόλης, που με τη στήριξη των κυβερνητικών επιλογών απέδειξαν ότι όχι απλά δεν έχουν κανένα κοινό με τους εργαζόμενους, αλλά υποσκάπτουν διαρκώς το μέλλον τους. Ο αγώνας μας όμως απέδειξε και κάτι άλλο. Ότι τίποτε δεν μπορεί να κατακτηθεί χωρίς σκληρούς και ανυποχώρητους αγώνες.

Δεν μας ξεγελάν οι παρεμβάσεις των πολιτικών κύκλων για το θέμα μας. Αν εμείς δε φτάναμε το «μαχαίρι στο κόκαλο», δεν θα είχαν κάνει τίποτα, πολύ απλά γιατί η πραγματικότητα που βιώνουμε είναι δικό τους δημιούργημα. Δε μας χαρίστηκε και δεν πρόκειται να μας χαριστεί τίποτα. Ό,τι κερδίσουμε, θα το κερδίσουμε ενωμένοι μέσα από τους αγώνες μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια».

Στο ψήφισμα τέλος επισημαίνεται ότι εάν μέχρι την Παρασκευή δεν έχουν καταβληθεί τα χρήματα. την ίδια μέρα στις 19:30 στο ΕΚΒ θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση προκειμένου αποφασιστεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου