ΤΟΠΙΚΑ

Προχωρά γοργά η τοποθέτηση των υπόγειων κάδων

προχωρά-γοργά-η-τοποθέτηση-των-υπόγει-43040

Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζεται η τοποθέτηση των υπόγειων κάδων σε Βόλο και Ν. Ιωνία, σε 11 σημεία που εγκρίθηκαν κι από το Δημοτικό Συμβούλιο. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα δώσει λύση στην αντιαισθητική εικόνα που δημιουργείται από τα απορρίμματα σε πολύσυχναστες περιοχές, όπως η παραλία της πόλης.

Ήδη έχουν τοποθετηθεί οι κάδοι στη Ν. Ιωνία, ήτοι μία τριπλέτα (δύο ανακύκλωσης κι ένας για οικιακά απορρίμματα) απέναντι από το σινεμά της Νίκης, ένα ζεύγος στη Χρήστου Λούλη με Δορυλαίου, ένα ζεύγος στην οδό Μαιάνδρου στην πλατεία του Δημαρχείου (μεταξύ Περιπτέρου και φαρμακείου) κι ένα ζεύγος επί της Μαιάνδρου στο πάρκο του ΟΤΕ.

Στη Δημοτική Ενότητα Βόλου ήδη τοποθετήθηκε ένα ζεύγος στην Πλατεία Πανεπιστημίου , έχει ανοιχτεί ο λάκκος στη 2ας Νοεμβρίου στο ύψος του Βασιλόπουλου για την τοποθέτηση ενός ζεύγους, ενώ σήμερα ξεκίνησε η διάνοιξη του λάκκου για την τοποθέτηση ενός άλλου στην αρχή της οδού Αργοναυτών.

Απομένει η διάνοιξη και η τοποθέτηση δύο ακόμη ζευγών κάδων, το ένα απέναντι από την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», Καρτάλη με Αργοναυτών και το δεύτερο επί της Αργοναυτών, απέναντι από το ξενοδοχείο Ιωλκός.

Οι κάδοι, χωρητικότητας ο καθένας 3000 λίτρων, τοποθετούνται σε βάθος δύο μέτρων ενώ θα εκκενώνονται κάθε δεύτερη ημέρα. Το έργο είναι προϋπολογισμού 442.800 ευρώ και εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» που προκήρυξε το Πράσινο Ταμείο.

Με το σύστημα υπόγειων κάδων αναβαθμίζεται η αισθητική εικόνα του χώρου χάρη στην υπόγεια εγκατάσταση των κάδων και επίσης καταλαμβάνουν περιορισμένο χώρο, αυξάνεται η αποθηκευτική ικανότητα, αποτρέπεται ριζικά η έκθεση των απορριμμάτων στην κοινή θέα, ενώ μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων είναι και η αντιμετώπιση του προβλήματος των δυσοσμιών χάρη στην στεγανότητα του συστήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου