ΤΟΠΙΚΑ

Συνέλαβαν οικογενεια με ηρωίνη

συνέλαβαν-οικογενεια-με-ηρωίνη-43284

Στο διαμέρισμά τους βρέθηκαν από λιμενικούς 800 δόσεις

Εφοδος σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο κέντρο του Βόλου, μετά από πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, έγινε χθες το μεσημέρι από λιμενικούς παρουσία δικαστικού λειτουργού. Μέσα στο διαμέρισμα, στο οποίο διαμένουν ένας 30χρονος με την 29χρονη αδερφή του και την 45χρονη μητέρα τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 800 δόσεις ηρωίνης

Το Λιμεναρχείο Βόλου έδρασε εκτός περιοχής αρμοδιότητάς του για συλλήψεις και κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης. Ερωτηθείς σχετικά από τον «Τ» ο Λιμενάρχης Βόλου, Χρ. Κανάκης, πώς το Λιμεναρχείο κινητοποιήθηκε για υπόθεση εκτός των ορίων του λιμένα, απάντησε ότι «η εγκληματικότητα δεν έχει όρια».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που περιήλθαν στο Γραφείο Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Βόλου, οι ένοικοι του διαμερίσματος στην πολυκατοικία κατείχαν και διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Χθες, στις 2 μ.μ., αφού εντοπίστηκαν με τη συνδρομή ανδρών του κλιμακίου ειδικών αποστολών, διενεργήθηκε κατ’ οίκον έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού. Στο διαμέρισμα βρέθηκαν έξι ποσότητες ηρωίνης σε νάιλον συσκευασίες συνολικού βάρους 83,8 γραμμαρίων. Η ποσότητα αντιστοιχεί σε 800 δόσεις ηρωίνης και εάν διατίθεντο την αγορά η αξία τους υπολογίζεται στο ποσό των 16.000 ευρώ. Βρέθηκαν ακόμη τρεις ποσότητες δισκίων μεθαδόνης και συγκεκριμένα 19,5 δισκία. Μαζί με τις ποσότητες ναρκωτικών κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα.

Η μητέρα και τα ενήλικα παιδιά της κρατήθηκαν χθες στο Λιμεναρχείο και σήμερα θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο αδέρφια υποστήριξαν ότι οι ποσότητες ναρκωτικών που εντοπίστηκαν στο σπίτι τους ήταν για ιδία χρήση και δεν προορίζονταν για εμπορία.

Στην Καρδίτσα Εξάλλου δύο ημεδαποί, 25 και 29 ετών, συνελήφθησαν προχθές το βράδυ στην Καρδίτσα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ενώ αναζητούνται για να συλληφθούν ένας 20χρονος ημεδαπός και ένας άγνωστος μέχρι στιγμής συνεργός τους. Κατασχέθηκαν συνολικά 133,5 γραμμάρια κάνναβης. Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε αγροτική περιοχή της Καρδίτσας μία νάιλον σακούλα που περιείχε 128 γραμμάρια χασίς και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και τα έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση.

Λίγο αργότερα, δύο αυτοκίνητα, σε ένα από τα οποία επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες και στο δεύτερο ο 20χρονος ημεδαπός και ο άγνωστος συνεργός, προσέγγισαν στο σημείο. Οι αστυνομικοί που επιτηρούσαν το χώρο κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον 25χρονο και τον 29χρονο, ενώ οι άλλοι δύο τράπηκαν σε φυγή.

Η ποσότητα κατασχέθηκε, όπως και μία άλλη συσκευασία με 5,5 γραμμάρια κάνναβης, την οποία πέταξε ο 29χρονος ενώ προσπαθούσε να διαφύγει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου