ΤΟΠΙΚΑ

Ετοιμο το νέο portal του Δήμου Βόλου

ετοιμο-το-νέο-portal-του-δήμου-βόλου-43712

Ετοιμο να «βγει στον αέρα» είναι το νέο portal του Δήμου Βόλου, η επίσημη παρουσίαση του οποίου θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη στη 1 μετά το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου.

Η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε ριζικό ανασχεδιασμό της σημερινής ιστοσελίδας του Δήμου Βόλου, ενοποιώντας ταυτόχρονα το σύνολο του ηλεκτρονικού υλικού των επιμέρους ιστοσελίδων των πρώην Δήμων, και δημιούργησε μια νέα σύγχρονη διαδικτυακή πύλη εισόδου στις υπηρεσίες του Δήμου, σε μια προσπάθεια να αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και την επικοινωνία μαζί τους.

Το πολύτιμο αυτό έργο, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, πραγματοποιήθηκε χωρίς κανένα οικονομικό κόστος για τον Δήμο, χάρις στην εθελοντική συμβολή ομάδας επιστημόνων του Κέντρου Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας (ΚΕΤΕΑΘ), συνεργατών του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ηλία Χούστη

Σύμφωνα με τους ίδιους τους επιστήμονες, η πλατφόρμα που έχει διαμορφωθεί υπηρετεί το στόχο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και αναβαθμίζει δραστικά τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους δημότες, ανταποκρινόμενη στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής μας για, όσο το δυνατό, πιο σύγχρονες μορφές ενημέρωσης και επικοινωνίας των πολιτών με το Δήμο, με δεδομένο μάλιστα το μέγεθος και τη δυναμική του νέου Δήμου Βόλου.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών κ. Ηλ. Ξηρακιάς τόνισε ότι η δημιουργία της νέας διαδικτυακής πύλης αποτελεί μια πολύ καλή επένδυση του Δήμου στις νέες τεχνολογίες και θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο τόσο για τις Υπηρεσίες, όσο και για τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης που θα τη χρησιμοποιούν για την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών. «Με την παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας» τόνισε χαρακτηριστικά: «Ξεκινάει μια νέα περίοδος στο “ταξίδι” του νέου Δήμου Βόλου στο διαδίκτυο και την ψηφιακή εποχή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου