ΤΟΠΙΚΑ

Εκπαιδευτικές εκδρομές για το μανιτάρι τρούφα

εκπαιδευτικές-εκδρομές-για-το-μανιτά-43782

Τριήμερη επίσκεψη στο Πήλιο πραγματοποίησε το 1ο Λύκειο Κορίνθου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου για το μανιτάρι τρούφα στην Αργαλαστή.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν αγροκτήματα στο Νότιο Πήλιο με μανιτάρια τρούφα και είδαν από κοντά τα φυτά και τον τρόπο καλλιέργειας.

Επισκέφθηκαν το μοναστήρι Αγίου Νικολάου Πάου, όπου ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κ. Στέργιος Παπαϊωάννου τούς μίλησε για το μανιτάρι τρούφα.

Το μεσημέρι όλοι οι μαθητές γευμάτισαν στην ταβέρνα «Καπηλειό» της κ. Νικολέττας Κουτλάγκα στην πλατεία Αργαλαστής, όπου το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου μερίμνησε ώστε οι μαθητές να δοκιμάσουν διάφορα εδέσματα με μανιτάρι τρούφα.

Στους μαθητές δόθηκε από ένα βιβλίο των εκδόσεων του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου με τίτλο «Μανιτάρι Τρούφα, Καλλιέργεια και Μαγειρική».

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κ. Στέργιος Παπαϊωάννου δήλωσε: «Με τις εκδηλώσεις αυτές προσπαθούμε από τη μία πλευρά να ενημερώσουμε τους μαθητές για το μανιτάρι τρούφα και από την άλλη να τονώσουμε τον χειμερινό τουρισμό στην περιοχή του Πηλίου».

Όσα σχολεία επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να επισκεφθούν τις καλλιέργειες με σχετική ξενάγηση την οποία μπορεί να κάνει δωρεάν το Ινστιτούτο. Πληροφορίες στο τηλ. 6932-222440.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου