ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση για το Ανακυκλω-ΖΩ

συνάντηση-για-το-ανακυκλω-ζω-43802

Είσαι άνεργος ή άνεργη; Θέλεις να εργαστείς ή να κάνεις τη δική σου επιχείρηση στον τομέα της ανακύκλωσης; Τώρα έχεις την ευκαιρία να μην την πετάξεις!

Αυτό είναι το μότο για το πρόγραμμα Ανακυκλω -ΖΩ, το οποίο παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη, επιδοτούμενη κατάρτιση, εύρεση χρηματοδότησης και υποστήριξη όσων συμμετάσχουν στο πρόγραμμα στα πρώτα τους βήματα.

H Εταιρεία Ανάπτυξης Επιμελητηρίου Μαγνησίας, μέλος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Ανακυκλω-ΖΩ», προσκαλεί όλους όσοι ενδιαφέρονται για τοι παραπάνω πρόγραμμα σε ενημερωτική συνάντησητην Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ.
στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας (Δημητριάδος 176, 2ος όροφος, Βόλος).

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα για τις Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες», και έχει ως αντικείμενο την ενημέρωση των τοπικών φορέων, καθώς και των δυνητικά ωφελουμένων ευάλωτων κοινωνικά ομάδων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας για τις δράσεις του συγκεκριμένου επιδοτούμενου προγράμματος, το οποίο αποσκοπεί στην κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού των Καλλικρατικών Δήμων Βόλου, Λάρισας, Τρικκαίων και Καρδίτσας.

Το Έργο Ανακυκλω-ΖΩ

Κύριος στόχος της προτεινόμενης παρέμβασης είναι η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της κάθε Περιφερειακής Ενότητας ξεχωριστά (Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας) με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα πλέγμα επιδοτούμενων δράσεων που αφορούν στην επιλογή, κατάλληλη προετοιμασία, κατάρτιση, επιμόρφωση, συνεχή επαγγελματική καθοδήγηση, ολοκληρωμένη συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη 80 ανέργων, των Καλλικρατικών Δήμων Λάρισας, Βόλου, Τρικκαίων και Καρδίτσας, που ανήκουν σε Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες με σκοπό την επαγγελματική δραστηριοποίησή τους στον τομέα της ανακύκλωσης και της πράσινης οικονομίας και συγκεκριμένα:

• στον κλάδο της συλλογής, μεταφοράς και προσωρινής αποθήκευσης χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων, προκειμένου να διατεθούν με νόμιμο, ασφαλή και περιβαλλοντικά ορθό τρόπο για βιομηχανική χρήση, δηλαδή στην παραγωγή βιοκαυσίμων και βιολιπαντικών, και

• στον κλάδο της συλλογής, μεταφοράς και προσωρινής αποθήκευσης ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, μέταλλο, αλουμίνιο, πλαστικό και γυαλί) προκειμένου αυτά να μεταφέρονται σε μονάδες ανακύκλωσης.

Το πρόγραμμα υλοποιεί η Α.Σ. «Ανακυκλω-ΖΩ» που απαρτίζεται από τους φορείς: Bee Group A.E. – Συντονιστής Α.Σ., ΔΗΜΗΤΡΑ Κ.Ε.Ε. Α.Ε, . Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, Εταιρεία Ανάπτυξης Επιμελητηρίου Μαγνησίας , Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Επιχειρηματικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Τρικάλων «ΑΝΑΠΤΥΞΙΣ Α.Ε.», Αναπτυξιακή Εταιρία Νομού Τρικάλων Α.Ε., Περιφέρεια Θεσσαλίας , Σύλλογος Αλλοδαπών Μεταναστών Νομού Λάρισας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου