ΤΟΠΙΚΑ

Συμβολικός αποκλεισμός της VPI

συμβολικός-αποκλεισμός-της-vpi-43817

Καθαρές απαντήσεις για το μέλλον της εταιρίας της VPI ζητούν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου καθώς οι πληροφορίες που διαχέονται το τελευταίο διάστημα δημιουργούν ανησυχία όσον αφορά στο καθεστώς συνέχισης λειτουργίας της μονάδας στο Βόλο που ανήκει στην ARTENIUS ΕΛΛΑΣ Α.Ε με έδρα την Αθήνα.

Χθες οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο πραγματοποίησαν ακόμη μία συγκέντρωση – ανοιχτή συνέλευση στην οποία αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι το σωματείο των εργαζομένων έχει ζητήσει εγγράφως δεσμεύσεις από την εταιρία για τις μελλοντικές κινήσεις έτσι ώστε να σταματήσει η παραφιλολογία. Σήμερα μάλιστα το ίδιο θα επαναλάβουν τα μέλη του σωματείου σε εκπροσώπους της εταιρίας που αναμένονται στη Β΄ ΒΙΠΕ από την Αθήνα.

Τις τελευταίες μέρες σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ και προτού ακόμη κοπάσει ο θόρυβος από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για τα επιδόματα, κυκλοφορούν διάφορες φήμες περί συζητήσεων για το μέλλον του εργοστασίου. Μετά τις περικοπές σε επιδόματα που έγιναν μετά από μονομερή καταγγελία της σύμβασης εκ μέρους της εταιρίας εργαζόμενοι και στελέχη του εργοστασίου γίνονται καθημερινά αποδέκτες διαφόρων πληροφοριών, που αντί να τους καθησυχάσουν προκαλούν μεγαλύτερη αγωνία και προβληματισμό όσον αφορά στο μέλλον του εργοστασίου στο οποίο απασχολούνται περίπου 90 άτομα στη μονάδα της Β’ ΒΙΠΕ στο Βόλο.

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις 31 Ιανουαρίου που θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ARTENIUS EΛΛΑΣ στην Αθήνα στο οποίο αναμένεται να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις που θα κρίνουν εν πολλοίς και την πορεία της λειτουργίας του τοπικού εργοστασίου.

Στην ARTENIUS EΛΛΑΣ Α.Ε συμμετέχουν με ποσοστό 35% τα ΕΛΠΕ, ενώ το 65% του χαρτοφυλακίου των μετοχών ανήκει σε Ισπανικό Όμιλο που το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει διάφορα σενάρια για την πορεία της μονάδας παραγωγής ρητίνης PET για χρήση στη συσκευασία τροφίμων και στην εμφιάλωση ποτών. Μέρος της παραγωγής PET διατίθεται στην ελληνική αγορά μέσω του δικτύου πωλήσεων χημικών του Ομίλου.

Χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε τόσο με συνδικαλιστές του σωματείου των εργαζομένων στο εργοστάσιο, όσο και με στελέχη της εταιρίας, όμως οι πληροφορίες είναι ακόμη συγκεχυμένες όσον αφορά στις προθέσεις της εταιρίας, που εκτός απροόπτου θα αποσαφηνιστούν στο διοικητικό συμβούλιο που αναμένεται τέλος του μήνα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου