ΤΟΠΙΚΑ

Δημοτική Τράπεζα Αίματος

δημοτική-τράπεζα-αίματος-851206

Θέλοντας να καθιερωθεί στα πλαίσια του Δήμου Βόλου η εθελοντική αιμοδοσία η αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης με πρωτοβουλία της αντιδημάρχου κ. Έφη Καραγιάννη προχωρά στην ίδρυση Δημοτικής Τράπεζας αίματος με σκοπό στην αντιμετώπιση του προβλήματος της εξεύρεσης αίματος και των παραγώγων του . Μέλη της θα μπορούν να είναι οι δημότες Βόλου, οι κάτοικοι Βόλου, οι υπάλληλοι του δήμου μας και των Δημοτικών Επιχειρήσεων, καθώς και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίοι θα συμμετέχουν δύο με τρεις φορές το χρόνο σε προγραμματισμένες αιμοδοσίες .
Πρωταρχικός στόχος της δημοτικής τράπεζας όπως τονίζει η κ. Έφη Καραγιάννη είναι η κάλυψη σε αίμα που έχουν :
1. Κατ’ αρχήν τα μέλη της Τράπεζας Αίματος και οι α΄ βαθμού συγγενείς τους
2. Οι μοναχικοί δημότες και κάτοικοι Βόλου που στερούνται φιλικού και συγγενικού περιβάλλοντος
3. Τα παιδιά με μεσογειακή αναιμία που δεν μπορούν να καλυφθούν από τα ανάλογα κέντρα .
Ο θεσμός θα λειτουργήσει σε άμεση συνεργασία με τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας « Η αλληλεγγύη » με σκοπό την αποτελεσματικότερη κάλυψη των αναγκών αίματος . Την διαδικασία της αιμοληψίας θα αναλαμβάνει η κινητή μονάδα του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του , διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανόνων και την προστασία της υγείας των αιμοδοτών .
Ο Δήμος Βόλου θα φροντίζει για την έγκαιρη ειδοποίηση και ενημέρωση των μελών της δημοτικής τράπεζας αίματος πριν από κάθε αιμοδοσία , θα διασφαλίζει ιδανικές συνθήκες για την πραγματοποίηση της αιμοδοσίας και θα συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία με τους κοινωνικούς λειτουργούς του.
Ο Δήμος Βόλου θα προσφέρει στους αιμοδότες , εκτός από ότι προβλέπεται από τον νόμο για τους συμμετέχοντες δημοτικούς υπαλλήλους, ως ελάχιστη αναγνώριση προσφοράς των εθελοντών αιμοδοτών ,την δυνατότητα δωρεάν εγγραφής σε ένα πρόγραμμα αθλητικό ή επιμορφωτικό των δημοτικών του επιχειρήσεων .
«Ελπίζουμε, επισήμανε η αντιδήμαρχος Βόλου οι συμπολίτες μας να υποστηρίξουν την προσπάθεια αυτή που αποτελεί μέγιστη κοινωνική προσφορά και ουσιαστική συμβολή για τις ζωές των συνανθρώπων μας και τους καλούμε να επενδύσουν στην Δημοτική Τράπεζα πέντε λεπτά από τον χρόνο τους ,ώστε να συμβάλλουν, να δημιουργήσουν και να μεγαλώσουν το κεφάλαιο ανθρωπιάς , ότι πολυτιμότερο έχουμε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας.»
Η πρώτη προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία , κατά την οποία θα δημιουργηθεί και το μητρώο των εθελοντών αιμοδοτών της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, θα γίνει σε συνεργασία με τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας « Η Αλληλεγγύη », την 5η Δεκεμβρίου 2007 , η οποία αποτελεί παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού , σε τόπο και ώρα που θα ανακοινωθεί εγκαίρως.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου