ΤΟΠΙΚΑ

Ηλθαν στα χέρια στα Κανάλια

ηλθαν-στα-χέρια-στα-κανάλια-851206

Τεταμένο κλίμα επικρατεί σε υπό κατάληψη σχολεία της Μαγνησίας. Διαμαρτυρόμενοι γονείς απομάκρυναν χθες τα λουκέτα από το Γυμνάσιο και Λύκειο Καναλίων, το οποίο παρέμενε κλειστό για μία εβδομάδα.
Γυμνάσια και Λύκεια διανύουν την τρίτη εβδομάδα κινητοποιήσεων, ενώ ο αριθμός τους χθες μειώθηκε στα 21 από τα 22 την προηγούμενη ημέρα, ενώ το «παζλ» των καταλήψεων διαμορφώνουν κάθε ημέρα διαφορετικές σχολικές μονάδες, καθώς άλλα σχολεία ξαναμπαίνουν στο χορό των κινητοποιήσεων και άλλα σταματούν.
Οι πολυήμερες κινητοποιήσεις και οι δεκάδες διδακτικές ώρες που έχουν χαθεί προκαλούν τις αντιδράσεις γονέων, αλλά και μαθητών της Γ’ Λυκείου, που έχουν μπροστά τους τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Χθες, σε κλίμα έντασης το Γυμνάσιο και το Λύκειο Καναλίων οι μαθητές έληξαν με απόφαση του συλλόγου γονέων την κατάληψη του διδακτηρίου, που συμπλήρωσε χθες μία εβδομάδα.
Γονείς συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί έξω από το διδακτήριο και κάλεσαν τους μαθητές να ανοίξουν τις εισόδους του σχολείου. Ο διάλογος με τους καταληψίες μαθητές έληξε δίχως αποτέλεσμα και οι γονείς πήραν την υπόθεση στα χέρια τους…
Όπως περιέγραφαν μαθητές, γονείς έσπασαν τα λουκέτα και τα πέταξαν, αφήνοντας όσους μαθητές δεν συμφωνούσαν με τις καταλήψεις να εισέλθουν στο εσωτερικό του σχολείου τους και να μπουν στις αίθουσες διδασκαλίας.
Σε τμήματα της Γ’ Λυκείου έγινε μάθημα, ενώ συγκεχυμένη κατάσταση επικράτησε μεταξύ των υπολοίπων μαθητών. Άλλοι μαθητές απείχαν από τα μαθήματα και άλλοι κάθισαν στα θρανία.
Χθες το πρωί, τα 21 σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη ήταν τα Γυμνάσια Λεχωνίων, Ν. Αγχιάλου, Σκιάθου και Σκοπέλου, τα Λύκεια 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο και 8ο Βόλου, Εσπερινό Βόλο, 1ο και 2ο Ν. Ιωνίας, Αγριάς, Σκοπέλου, Σκιάθου, Ν. Αγχιάλου και Αλμυρού και τα ΕΠΑΛ 2ο Ν. Ιωνίας και Σκοπέλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου