ΤΟΠΙΚΑ

Δυο νέες πλατείες στη Ν. Αγχίαλο σχεδιάζει η δημοτική αρχή

δυο-νέες-πλατείες-στη-ν-αγχίαλο-σχεδιά-44625

Την κατασκευή δύο νέων πλατειών στη Νέα Αγχίαλο προωθεί η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη και σε συνέχεια του σημαντικού έργου που υλοποιήθηκε από τη Δημοτική Αρχή του τέως Δήμου Νέας Αγχιάλου.

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου στην τελευταία του συνεδρίαση ενέκρινε κατά πλειοψηφία τις μελέτες για τη διαμόρφωση δυο πλατειών στη Νέα Αγχίαλο, συνολικού προϋπολογισμού 605.000 ευρώ, προκειμένου να υποβληθεί πρόταση για ένταξη των έργων στο ΠΕΠ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013, στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Περιβαλλοντικές παρεμβάσεις σε οικιστικά κέντρα του Δήμου».

Οι δυο πλατείες θα δημιουργηθούν σε κοινόχρηστους χώρους που προβλέπονται από το σχέδιο πόλης του τέως Δήμου Νέας Αγχιάλου.

Παρεμβαίνοντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος, αλλά και μιλώντας στην εκδήλωση του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Ν.Αγχιάλου, ο Δήμαρχος Βόλος Π.Σκοτινιώτης αναφέρθηκε στον ευρύτερο σχεδιασμό του Δήμου για τη Δημοτική Ενότητα της Ν.Αγχιάλου.

«Δεν αντιλαμβανόμαστε τη Νέα Αγχίαλο απλώς ως μια πόλη των 7-8.000 κατοίκων στο σύνολο των 160.000 του Δήμου Βόλου. Η Νέα Αγχίαλος, κατά τη δική μας αντίληψη, κατέχει στρατηγική θέση στο σχεδιασμό του ενιαίου Δήμου Βόλου, λόγω δε των μεγάλων συγκριτικών της πλεονεκτημάτων μπορεί να αποτελέσει την “εμπροσθοφυλακή” για την ανάπτυξη ολόκληρου του Δήμου.

Η στρατηγική αυτή θέση της Ν.Αγχιάλου αποτυπώνεται στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Βόλου και θα αποτυπωθεί ακόμη πιο συγκεκριμένα στο ΓΠΣ Ν.Αγχιάλου, το οποίο ήδη εκπονούμε και το επόμενο διάστημα θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης», τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στο Αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου (VOL), το οποίο χαρακτήρισε ως την κορυφαία υποδομή για την υποστήριξη της τουριστικής ανάπτυξης της Μαγνησίας και ολόκληρης της Θεσσαλίας, όπως επίσης στο Αρχαίο Θέατρο Μικροθηβών, η αναστήλωση του οποίου και η απόδοσή του στο κοινό θα αλλάξει όλα τα δεδομένα της περιοχής.

Τόνισε, ακόμη, ότι το μεγάλο έργο της αποχέτευσης της Νέας Αγχιάλου έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ (ΕΠΠΕΡΑΑ), ενώ η ΔΕΥΑΜΒ προχωρά στη ζωνοποίηση του δικτύου ύδρευσης προκειμένου να περιοριστούν οι απώλειες νερού.

Εξάλλου, πέραν από τα τρέχοντα έργα και δράσεις, τόσο στη Ν.Αγχίαλο όσο και στους οικισμούς, στους τομείς της καθαριότητας, του πρασίνου, του ηλεκτροφωτισμού, της εσωτερικής και αγροτικής οδοποιίας, του ηλεκτροφωτισμού κλπ, το επόμενο διάστημα θα εφαρμοστεί στη Νέα Αγχίαλο ολοκληρωμένο σύστημα ανακύκλωσης που αποτελούσε αίτημα των κατοίκων της περιοχής, ενώ θα συνεχιστεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης οικιακών και ηλεκτρικών συσκευών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου