Δήμος Βόλου: Τέρμα στις γκρίζες “σκιές”

Τελευταία ενημέρωση: 2007-02-09, 00:00:00
Την πολιτική βούληση να συσταθεί στο Δήμο Βόλου Επιτροπή Διαφάνειας και Νομιμότητας ανακοίνωσε η δημοτική αρχή στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο Βόλου.
Την σχετική εισήγηση που είχε ενημερωτικό χαρακτήρα έκανε ο αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Φοινικόπουλος , που επισήμανε ότι η δημιουργία μίας τέτοιας Επιτροπής θα αποτελέσει έναν θεσμό-πρότυπο που θα ενισχύσει τη νομιμότητα και τη διαφάνεια στο Δήμο Βόλου.
Οι μειοψηφούσες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου επισήμαναν ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ζήτησαν να συζητηθεί σε νέα συνεδρίαση, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους.
Η Επιτροπή θα έχει κυρίως θεσμικό χαρακτήρα, καθώς οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, αφού προηγηθούν οι αντίστοιχες γνωμοδοτήσεις των μελών της Επιτροπής.
Θα αποτελείται από τον εκάστοτε πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου (που θα κατέχει τη θέση του προέδρου), εκπροσώπους όλων των παρατάξεων του Δημ. Συμβουλίου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας και του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Κυριάκος Μήτρου, τόνισε πως η εν λόγω πρόταση ενδεχομένως να περιέχει και κάποια υποτιμητικά στοιχεία για θεσμούς του Δήμου Βόλου, όπως οι υπάλληλοι ή ο ελεγκτικός μηχανισμός, γι αυτό και ζήτησε να τοποθετηθεί η παράταξή του επίσημα στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αλέκος Βούλγαρης, έκανε δεκτό το αίτημα του κ. Μήτρου, η διαδικασία ήταν καθαρά ενημερωτική προκειμένου να εκφραστεί η βούληση της δημοτικής αρχής που είχε δεσμευτεί και προεκλογικά για το συγκεκριμένο θέμα. «Δεν αφήνουμε αιχμές για κανέναν»,τόνισε ο δήμαρχος Βόλου χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως οι παρατάξεις έχουν όλο το χρόνο να σκεφτούν το θέμα αυτό και να αποφασίσουν.
Ο κ. Αντώνης Παππάς με τη σειρά του συμφώνησε με την πρόταση του κ. Κ. Μήτρου και τελικώς το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
9
=