ΤΟΠΙΚΑ

Πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Ματσάγγου

πορεία-αλληλεγγύης-στην-κατάληψη-ματ-45467

Με ειρηνικό τρόπο και χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα πραγματοποιήθηκε χθες στο κέντρο του Βόλου η πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Ματσάγγου, στα στέκια και στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους.

Περίπου 400 άτομα από το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, το Επαναστατικό Εργατικό Κόμμα, την αντιφασιστική κίνηση Βόλου, το ΕΠΑΜ μαζί με άλλες συλλογικότητες και πολιτικούς χώρους διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα κατά της βίας, της Χρυσής Αυγής και της Αστυνομίας.

Ρεπορτάζ: Βάσω Κυριαζή
Φώτο: Ηλίας Καράτσαλος

Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ ακολουθούσαν από αρκετή απόσταση τους διαδηλωτές, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί καμία ένταση και κανένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια της πορείας που ολοκληρώθηκε γύρω στις 2.30 μετά το μεσημέρι, με τους διαδηλωτές να αποχωρούν ειρηνικά και χωρίς προβλήματα.

Το «προγραμματισμένο ραντεβού» για τη συγκέντρωση είχε οριστεί στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου για τις 12 το μεσημέρι, ωστόσο η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τη 1 με τους διαδηλωτές να διέρχονται την οδό Κουμουνδούρου, να συνεχίζουν από την οδό Ιάσονος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και από την οδό Δημητριάδος μέχρι την Κ. Καρτάλη, όπου συνέχισαν φωνάζοντας διαρκώς συνθήματα.

Ολιγόλεπτη στάση έγινε στο ύψος της οδού Σκενδεράνη με Δημητριάδος, όπου βρίσκονται τα γραφεία του Συνδέσμου της Χρυσής Αυγής, όπου ακούστηκαν αντιφασιστικά συνθήματα και η πορεία με τους διαδηλωτές συνέχισε μέσω της οδού Κ. Καρτάλη μέχρι Γαλλίας και από τη Σπυρίδη στην Πλ. Ελευθερίας για να συνεχίσει στην Ιωλκού με Δημητριάδος και στην Παύλου Μελά.

Σε ανακοίνωση που μοιράζονταν με αφορμή τη χθεσινή πορεία αλληλεγγύης από το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων: «Στην πόλη μας, η κατάληψη Ματσάγγου, ένας ανοιχτός κοινωνικός χώρος που λειτουργεί από την πρώτη μέρα ύπαρξής της αμεσοδημοκρατικά, που προάγει την κοινωνική αλληλεγγύη και αυτoοργάνωση, που προσφέρει στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της πόλης, στοχοποιείται τις τελευταίες μέρες τόσο από την αστυνομία, όσο και από το Δήμαρχο Βόλου.

Οι πολίτες του Βόλου όμως ξέρουν πολύ καλά πως η κατάληψη Ματσάγγου δεν είναι η αιτία για την ανεργία στη βιομηχανική ζώνη, για τα λουκέτα στα εκατοντάδες μαγαζιά, για τις περικοπές σε υγεία και ασφάλιση, για το κουτσούρεμα στους μισθούς και στις συντάξεις, για τις αυξήσεις στις τιμές ειδών πρώτης ανάγκης. Ξέρουν πολύ καλά ότι αν οι μπάτσοι μπουν στην κατάληψη Ματσάγγου, τα παγωμένα σπίτια τους δεν θα ζεσταθούν, τα άδεια πιάτα τους δεν θα γεμίσουν, το αβέβαιο μέλλον των παιδιών δεν θα γίνει ρόδινο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου