ΤΟΠΙΚΑ

Προφυλακίστηκε ο αρχιφύλακας της Δίωξης

προφυλακίστηκε-ο-αρχιφύλακας-της-δίω-45481

Προφυλακίστηκε χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 45χρονος Βολιώτης αστυνομικός που συνελήφθη την προηγούμενη Τετάρτη από άνδρες του Λιμενικού ως προμηθευτής ναρκωτικών ουσιών. Ο 45χρονος παραμένει κρατούμενος στο Λιμεναρχείο Βόλου, ενώ αύριο Δευτέρα θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 45χρονος σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδουν.

Ο ίδιος φέρεται να επεσήμανε ότι γνώριζε τον αθίγγανο ως πληροφοριοδότη της Υπηρεσίας και ότι έχει «συνεργαστεί» στο παρελθόν μαζί του, φτάνοντας στην εξιχνίαση μεγάλων υποθέσεων διακίνησης ναρκωτικών.

Μάλιστα φέρεται να υπογράμμισε ότι και αυτή τη φορά η «συνεργασία» με τον αθίγγανο είχε στόχο την εξιχνίαση μίας ακόμη, κατά τον ίδιο, σημαντικής υπόθεσης ναρκωτικών.

Ο 45χρονος αστυνομικός επίσης αρνήθηκε ότι έλαβε οποιοδήποτε ποσό χρημάτων στο χέρι και υποστήριξε ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο ήταν χρήματα που πέταξε ο αθίγγανος στη θέση του συνοδηγού πριν εξέλθει του αυτοκινήτου και αφορούσαν σε δανεικά που ο αστυνομικός του είχε δώσει για να τον βοηθήσει οικονομικά επειδή αντιμετώπιζε προβλήματα η οικογένειά του. Σημείωσε επίσης στην περιοχή «Άσπρες Πεταλούδες» βρέθηκε επειδή τον κάλεσε ο αθίγγανος τηλεφωνικά για να του ζητήσει βοήθεια επειδή είχε υποστεί βλάβη το αυτοκίνητό του.

Ο 45χρονος αρχιφύλακας, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, συνελήφθη μαζί με τους δύο αθίγγανους, σε τυχαία επιχείρηση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, όταν στο πλαίσιο της προανάκρισης οι λιμενικοί ερεύνησαν από ποιον ο 35χρονος αθίγγανος προμηθεύτηκε το ένα κιλό χασίς που «πουλήθηκε» στη διάρκεια ελεγχόμενης συνάντησης σε λιμενικό – «αγοραστή».

Όταν ο αθίγγανος υπέδειξε τον αστυνομικό, λέγοντας μάλιστα ότι θα είχαν νέα συνάντηση για να του παραδώσει τα χρήματα, του ζητήθηκε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον αρχιφύλακα και σε νέα ελεγχόμενη συνάντηση αυτή τη φορά αθιγγάνου – αστυνομικού ακολούθησε η σύλληψή του.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της αγοράς, κατοχής, μεταφοράς, πώλησης ναρκωτικών ουσιών, της ηθικής αυτουργίας σε μεταφορά και πώληση ναρκωτικών, της παράνομης κατοχής όπλου και της παραχάραξης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου