ΤΟΠΙΚΑ

Ασφαλιστικά μέτρα για την κοπή 24 δέντρων στην Αργαλαστή

ασφαλιστικά-μέτρα-για-την-κοπή-24-δέντρω-45724

Ασφαλιστικά μέτρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου κατέθεσε η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, ζητώντας ταυτόχρονα την έκδοση προσωρινής διαταγής ώστε να μην προχωρήσει η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου στην κοπή 24 κυπαρισσιών στην είσοδο της Αργαλαστής.

Στο μεταξύ η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Βόλου προειδοποιεί τον Δήμο Νοτίου Πηλίου να μην επιχειρήσει την κοπή των δέντρων πριν τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, γιατί είναι πράξη παράνομη και η οργάνωση θα είναι σε επιφυλακή για να αποτρέψει την παρανομία.

Στην σχετική ανακοίνωση η οργάνωση αναφέρει: «Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας έχει καταγγείλει ότι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου προτίθεται να κόψει 24 αιωνόβια κυπαρίσσια στην είσοδο της Αργαλαστής, τα οποία είναι σήμα κατατεθέν της περιοχής. Ως αιτία εμφανίζεται η μετατόπιση μιας πεζούλας που θα φαρδύνει τον εθνικό δρόμο στο συγκεκριμένο σημείο.

Για την αποτροπή της καταστροφικής αυτής για το περιβάλλον ενέργειας η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, ζητώντας ταυτόχρονα την έκδοση προσωρινής διαταγής, ώστε να μη δημιουργηθούν τετελεσμένα γεγονότα». Δυστυχώς δεν εκδόθηκε από το δικαστήριο προσωρινή διαταγή για την αποτροπή της κοπής των δέντρων, μέχρι την ημερομηνία συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων, που ορίστηκε στις 18 Απριλίου 2013», καταλήγει στο τέλος η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου