ΤΟΠΙΚΑ

Κυψέλη πολιτισμού η Παλιά Ηλεκτρική

κυψέλη-πολιτισμού-η-παλιά-ηλεκτρική-851206

Πολυπολιτισμικές δράσεις αναπτύσσονται και “φιλοξενούνται” στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής που δίνει το βήμα σε καλλιτεχνικές και μη τοπικές ομάδες, όπως η Θεατρική Ομάδα Δικηγόρων Βόλου και Συνεργαζομένων “Αθέμιτος” προκειμένου να εκφράσουν την δυναμική τους, παρουσιάζοντας εν προκειμένω το “Οικογενειακό δίκαιο” της Λένας Διβάνη μεταξύ 5ης και 9ης Δεκεμβρίου. Ο χώρος όπου θα “φιλοξενηθεί” το Φεστιβάλ των Νέων Συνθετών από την ΕΚΠΟΛ, η “Σκηνή Ερευνας” και δεκάδες ακόμη εκδηλώσεις λόγου, κοινωνικού αλλά και μουσικού χαρακτήρα, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα εντός των τειχών πολιτιστικά τεκταινόμενα. Στις προθέσεις των ιθυνόντων είναι να δοθεί η δέουσα βαρύτητα στην χρήση αλλά και περαιτέρω προβολή του χώρου-κόσμημα που δεσπόζει στην συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Χατζηαργύρη. Οπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του ΚΕΜΘ Αντώνης Καφρίτσας “η γενική φιλοσοφία αλλά και το επίκεντρο των προσπαθειών μας είναι είναι η διαμόρφωση ενός λειτουργικού χώρου, ανοιχτού και προσβάσιμου στο κοινό, που παραχωρείται δωρεάν σε ερασιτεχνικά σχήματα, συλλόγους, φορείς εκπαίδευσης, κοινωφελή ιδρύματα κ α, προκειμένου να στηρίξουμε την δράση τους”. Επίκεντρο των πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση είναι “η ουσιαστική στήριξη της ερασιτεχνικής δημιουργίας αλλά και κάθε φορέα που δραστηριοποιείται στην πόλη μας, προς όφελος του κοινού” εξηγεί ο πρόεδρος του ΚΕΜΘ για να προσθέσει ότι “το Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής έχει όλες τις προδιαγραφές για να αποτελέσει ουσιαστικό σημείο αναφοράς”.
Σύμφωνα μάλιστα με το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα “φιλοξενηθούν” στην Παλιά Ηλεκτρική έως το τέλος του χρόνου, καταγράφονται μεταξύ άλλων ο εορτασμός της ημέρας του Πολυτεχνείου από το 9ο Γυμνάσιο, η επετειακή εκδήλωση από το προσωπικό αρχείο του δημάρχου Αλέκου Βούλγαρη και μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα “Νοέμβρης” την 16η Νοεμβρίου. Στις 21 Νοεμβρίου η “Αρσις” απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε ημερίδα με θέμα “Εκπαιδευτικές παρεμβάσεις σε χώρους εγκλεισμού-Εμπειρίες από τον Νομό Μαγνησίας”. Το διήμερο 24 και 25 Νοεμβρίου ακολουθούν οι χορευτικές παραστάσεις της Ομάδας Μοντέρνου Χορού “Μίνθη” με τίτλο “Σημειώσατε Χ” που είναι απότοκο συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, του 3ου, 5ου και 6ου Λυκείου Βόλου, του Λυκείου Βόλου, του Ομίλου ΖΟΝΤΑ, του Συλλόγου Αποφοίτων του “Αγιου Ιωσήφ” και του ΚΕΜΘ και στις 26 Νοεμβρίου ο Σύνδεσμος Φιλολόγων θα αναφερθεί στην “Διδακτική της ιστορίας”.
Εντός του Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα την 1η Δεκεμβρίου η Θεατρική Ομάδα Ατόμων με Αναπηρία του ΔΟΥΚ θα παρουσιάσει τα μονόπρακτα “Πρόταση γάμου” του Τσέχωφ και το έργο “Αυτός και το παντελόνι του” του Καμπανέλλη. Στις 3 Δεκεμβρίου το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου θα παρουσιάσει “Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο”, στις 4 Δεκεμβρίου ακολουθεί το Φεστιβάλ Νέων Συνθετών της ΕΚΠΟΛ, το πενταήμερο 5,6,7,8 και 9 Δεκεμβρίου η Θεατρική Σκηνή Δικηγόρων Βόλου και Συνεργαζομένων “Αθέμιτος” θα παρουσιάσει το “Οικογενειακό Δίκαιο” της Λένας Διβάνη. Στις 10 Δεκεμβρίου ο Σύνδεσμος Φιλολόγων θα παρουσιάσει το βιβλίο της Δέσποινας Λάπα και το τετραήμερο 11,12, 13 και 14 Δεκεμβρίου η Σκηνή Ερευνας θα “ταξιδέψει” νοερά το κοινό έως το “Φεγγάρι”. Οι προσεχείς ημέρες και έως το τέλος του χρόνου είναι αφιερωμένες στο πνεύμα των Χριστουγέννων, όπως προσεγγίζεται από διαφόρους φορείς μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι δράσεις του ΔΟΥΚ και η συνέχεια αναμένεται να γραφτεί με ανάλογες δραστηριότητες από την καινούργια χρονιά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου