ΤΟΠΙΚΑ

Στειρώθηκαν οχτακόσια αδέσποτα

στειρώθηκαν-οχτακόσια-αδέσποτα-46421

Κατά την προχθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου συζητήθηκε το θέμα των αδέσποτων και της λειτουργίας του Δημοτικού Καταφυγίου στις Γλαφυρές. Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα από την πορεία του προγράμματος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Απ. Παντσάς τόνισε ότι γίνεται σημαντική δουλειά στο πλαίσιο του Νόμου 4039/12, παρά τις απολύτως αντίξοες συνθήκες, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε διοικητικό επίπεδο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, από τις αρχές του 2011 μέχρι σήμερα στειρώθηκαν 800 ζώα, τοποθετήθηκε μηχανισμός τσιπ σε περισσότερα από 1.000 και δόθηκαν για υιοθεσία 350 κουτάβια και ενήλικα ζώα.

«Οι παραπάνω αριθμοί», υπογράμμισε ο ίδιος, «αποδεικνύουν τη σοβαρή, αλλά και με προοπτική, δουλειά που γίνεται σήμερα στο Δήμο Βόλου. Ωστόσο το πρόβλημα συντηρείται εξαιτίας κυρίως της συμπεριφοράς μερίδας συμπολιτών που έχουν ζώα αλλά δυσκολεύονται να τα συντηρήσουν, αφού αφενός μεν το κόστος φύλαξης είναι μεγάλο, αφετέρου οι αυλές και οι κοινόχρηστοι χώροι ανεπαρκείς». Τούτων δεδομένων, ο Δήμος Βόλου αναζητεί συνεχώς λύσεις και προβαίνει σε δράσεις που στοχεύουν στην επίλυση του προβλήματος, έχοντας την αμέριστη στήριξη των φιλοζωικών οργανώσεων της περιοχής.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής συμφώνησαν με την πρόταση του κ. Παντσά να διερευνηθεί η δυνατότητα επέκτασης του Καταφυγίου μέσω του ΕΣΠΑ, καθώς επίσης να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για την ενίσχυση του προσωπικού που ασχολείται με το συγκεκριμένο αντικείμενο, έτσι ώστε να διευκολυνθεί το έργο της περισυλλογής απ’ όλο το Δήμο.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον προγραμματισμό δράσης της Δημοτικής Αστυνομίας, τη λειτουργία των λαϊκών αγορών και επιμέρους ζητήματα που απασχολούν τις Δημοτικές Ενότητες. Κλείνοντας τη συζήτηση ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι «σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής στενότητας επιδίωξή μας είναι να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ώστε να κάνουμε πιο ανθρώπινες τις συνθήκες ζωής των συμπολιτών μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου