ΤΟΠΙΚΑ

Και τώρα… γιορτή για την Εθνική

και-τώρα-γιορτή-για-την-εθνική-851206

Η πιο… χαλαρή συγκέντρωση των τελευταίων ετών ήταν η χθεσινή για τους παίκτες της Εθνικής ομάδας, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο εν όψει των δύο τελευταίων αγώνων των προκριματικών του EURO 2008 απέναντι στη Μάλτα στο ΟΑΚΑ το Σάββατο (17/11) και την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη την επόμενη Τετάρτη (21/11).
Η χαλαρότητα οφείλεται ασφαλώς στο γεγονός ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν εξασφαλίσει εδώ και έναν μήνα την πρόκρισή τους στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η νίκη δεν είναι στόχος σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις. Αυτό ήταν το στοιχείο που σημείωσε ο Κώστας Χαλκιάς: «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους της συντελεστές για την πρόκριση στα τελικά του EURO και για την προσπάθεια που έγινε σε αυτή την προκριματική φάση, όμως θα πρέπει να υπάρχει και συνέχεια. Θέλουμε τις νίκες στα δύο ματς που απομένουν, για το ελληνικό ποδόσφαιρο, άρα δεν μας αφήνουν αδιάφορους οι δύο αναμετρήσεις».
Η κατάκτηση της νίκης κόντρα σε Μάλτα και Ουγγαρία αναμένεται να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τη θέση της Ελλάδας εν όψει της κλήρωσης για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2010, αφού από τη θέση που θα έχει η «γαλανόλευκη» στο ranking της FIFA το μήνα Νοέμβριο, όταν θα έχει ολοκληρωθεί πλέον η προκριματική φάση του EURO, θα εξαρτηθεί σε ποιο από τα γκρουπ δυναμικότητας θα τοποθετηθεί.
Ο πορτιέρο του Άρη, αναφερόμενος στην παρουσία της Ελλάδας στο ερχόμενο EURO σε λίγους μήνες, είπε: «Το πρώτο σκέλος που είχε να κάνει με την πρόκριση, ολοκληρώθηκε. Το δεύτερο σκέλος αφορά την παρουσία μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Αυστρίας και της Ελβετίας. Εκεί θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ξανά περήφανους τους Έλληνες».
Σε ερώτηση αν οι διεθνείς σκέφτονται την κλήρωση των ομίλων του EURO, η οποία θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου στη Λουκέρνη, ο Χαλκιάς υποστήριξε: «Δε νομίζω να υπάρχει κανείς από μας που να μην σκέφτεται την κλήρωση. Όμως, όταν φτάνεις σε αυτό το επίπεδο, δεν υπάρχει ευνοϊκή ή μη ευνοϊκή κλήρωση».
Για τους αγώνες με Μάλτα και Ουγγαρία και ειδικά τον πρώτο που θα έχει χαρακτήρα φιέστας, αφού θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, τόνισε: «Αυτό που θα πρέπει να μας διακρίνει είναι ομαδικότητα και σοβαρότητα και αυτό θα το δείξουμε και το Σάββατο στο παιχνίδι».

«Ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο»
Από την πλευρά του, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος τόνισε πόσο σημαντικό είναι ότι η Εθνική έχει καταφέρει να έχει… στο τσεπάκι από τόσο νωρίς την πρόκριση, ενώ απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να γεμίσει το ΟΑΚΑ, έπειτα από το «προσκλητήριο», όπως το χαρακτήρισε που ήταν η νίκη με την Τουρκία: «Αυτή η κατάσταση μας κάνει περήφανους, τη στιγμή που άλλες ομάδες, όπως η Αγγλία… χαροπαλεύει για να προκριθεί. Αυτό το γεγονός λέει από μόνο του πολλά.
Οφείλουμε να κερδίσουμε τα δύο παιχνίδια που απομένουν γιατί μετρούν οι βαθμοί εν όψει των προκριματικών του Μουντιάλ κι αυτό αποτελεί κίνητρο. Περιμένουμε τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο. Καλύτερη πρόσκληση για τον κόσμο είναι το διπλό που κάναμε στην Τουρκία. Τους περιμένουμε να έρθουν να πανηγυρίσουν αυτή τη νίκη-πρόκριση στο τελευταίο παιχνίδι των προκριματικών που θα δώσουμε στην πατρίδα».
Για την κλήρωση των ομίλων του EURO, σχολίασε: «Η κλήρωση θα έρθει στην ώρα της. Οποιοσδήποτε αντίπαλος, με τον οποίο θα κληρωθούμε, καλώς να έρθει. Αυτό που προέχει είναι να τελειώσουμε το γκρουπ όπως μας αξίζει».
Από τους διεθνείς που συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο, ο Βαγγέλης Μάντζιος ήταν αυτός που επανεμφανίστηκε σε συγκέντρωση της Εθνικής Ανδρών έπειτα από καιρό, αντικαθιστώντας τον Αγγελο Χαριστέα. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού δήλωσε χαρούμενος για την κλήση του και έτοιμος να προσφέρει στην Εθνική: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή να είναι στην Εθνική. Η ομάδα έχει προκριθεί. Αν χρησιμοποιηθώ θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Σίγουρα αποτελεί πρόκληση για μένα η συμμετοχή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου