ΤΟΠΙΚΑ

Διακοσμητικοί οι σηματοδότες στα Ανω Λεχώνια

διακοσμητικοί-οι-σηματοδότες-στα-ανω-851206

Η σιωπηλή διακοπή της λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών που βρίσκονται στο κέντρο των Άνω Λεχωνίων, και πιο συγκεκριμένα στη διασταύρωση προς Άγιο Βλάσιο, και η παράλληλη τοποθέτηση πινακίδων, έχουν προκαλέσει κυκλοφοριακό χάος στην περιοχή και πολλά ατυχήματα, όπως καταγγέλλουν οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού. Άγνωστο ποιος έδωσε εντολή και για ποιο λόγο, πάντως οι σηματοδότες τα δύο τελευταία χρόνια έπαψαν να λειτουργούν. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν πινακίδες σήμανσης με τα ονόματα των χωριών και τις χιλιομετρικές αποστάσεις, που βεβαίως δεν διευκολύνουν τους οδηγούς που κατευθύνονται από το Βόλο προς τον Άγιο Βλάσιο.
Την κατάσταση επιδεινώνουν οι επιτόπιες στροφές των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ, γεγονός που έχει σταθεί αιτία για πολλά τροχαία ατυχήματα, όπως καταμαρτυρούν οι κάτοικοι που μένουν στη γύρω περιοχή. Πριν από λίγο καιρό τοποθετήθηκαν φωτεινοί σηματοδότες και αμέσως μετά τα Άνω Λεχώνια, στη στροφή προς Πλατανίδια. Επίσης και αυτοί οι σηματοδότες έπαψαν ξαφνικά να λειτουργούν. Οι κάτοικοι αναρωτιούνται αν πρόκειται για διακοσμητικά φανάρια ενόψει των Χριστουγέννων και απορούν με την διακοπή της λειτουργίας τους. Ειδικά τα φανάρια στη στροφή προς Άγιο Βλάσιο θα έπρεπε να λειτουργούν, τονίζει με έμφαση καταστηματάρχης της περιοχής, για να συμπληρώσει: «Είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα θρηνήσουμε θύματα». «Δεν ζητούμε τίποτα άλλο παρά μόνο σε συνεργασία η Τροχαία με την ΔΕΣΕ να ρυθμίσουν το ζήτημα και να θέσουν σε λειτουργία τους φωτεινούς σηματοδότες, προκειμένου να γίνεται απρόσκοπτα η ροή των οχημάτων προς Άγιο Βλάσιο, διαφορετικά οι συγκεκριμένες υπηρεσίες θα είναι υπεύθυνες για ο,τιδήποτε συμβεί», συμπληρώνουν άλλοι περίοικοι.
Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής απέστειλαν υπόμνημα διαμαρτυρίας προς την Τροχαία Βόλου, το οποίο κοινοποίησαν σ΄ όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα καθ΄ ύλην αρμόδια υπουργεία, όμως απάντηση ακόμη δεν έλαβαν, παρά το γεγονός ότι η επιστολή εστάλη πριν πέντε χρόνια!!! Απάντηση δεν έλαβαν από καμία υπηρεσία! Σε εκείνη την επιστολή οι κάτοικοι τόνιζαν σχετικά με τις πινακίδες και τον τρόπο που κάνουν στροφή τα αστικά ΚΤΕΛ, αφού τα φανάρια που έπαψαν να λειτουργούν ακόμη δεν είχαν τοποθετηθεί:
«Στην Ε.Ο από Βόλο προς Τσαγκαράδα, στον κόμβο – διασταύρωση Άνω Λεχωνίων προς Άγιο Βλάσιο Μαγνησίας, όπου έχει και πινακίδα στο συγκεκριμένο σημείο που αναγράφονται τα χιλιόμετρα των παροικούντων χωριών, τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Νομού Μαγνησίας, κατ΄ επανάληψη και κατά εξακολούθηση και απ΄ ότι γνωρίζω χωρίς να υπάρχει σχετική διαταγή, πιθανόν παράνομα, τα εν λόγω λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ κάνουν επί τόπου στροφή και αναστροφή, σε κλειστή στροφή, με αποτέλεσμα να καθίσταται επικίνδυνη και ανώμαλη η κυκλοφορία των άλλων οχημάτων, λόγω του μεγάλου ρεύματος κίνησης σε όλη τη διάρκεια του χρόνου-έτους και με πιθανή συνέχεια πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων.
Σας αναφέρω επίσης ότι έχω γίνει εγώ προσωπικά μάρτυρας εδώ και κάποια χρόνια τροχαίων ατυχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο, λόγω της ανευθυνότητας του Αστικού ΚΤΕΛ Νομού Μαγνησίας και είμαι μάρτυρας, διότι το κατάστημά μου γειτονεύει και βρίσκεται ακριβώς στο σημείο αυτό. Κατά το παρελθόν έχω προβεί κι εγώ όπως και άλλοι συγχωριανοί μου σε προφορικές συστάσεις στο Αστικό ΚΤΕΛ, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
Σας γνωρίζω ότι πρέπει να ασχοληθείτε με μεγάλη προσοχή, κατανόηση και υπευθυνότητα με το πρόβλημα αυτό, το οποίο αποτελεί πρόβλημα όλου του χωριού και εάν κάποια στιγμή συμβεί κανένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, οι τύψεις και οι ευθύνες θα βαραίνουν όλες τις αρμόδιες και συνυπεύθυνες Κρατικές Υπηρεσίες.
Τέλος σας αναφέρω και σας γνωρίζω ότι θα δώσετε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση σε εμένα προσωπικά και στους άλλους συγχωριανούς μου με την επίλυση του προβλήματος. Περιμένω με υπομονή την παρέμβασή σας και σας τονίζω ότι εάν δεν δω σε κάποιο σχετικό χρονικό διάστημα την παρέμβασή σας, θα αναγκαστώ τίμια και ειλικρινά να κάνω μεγάλο ντόρο και δημοσιοποίηση του προβλήματος σε εθνικής εμβέλειας ραδιόφωνα και τηλεοπτικά μέσα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου