ΤΟΠΙΚΑ

Μολονότι ο αριθμός των σχολείων στη Μαγνησία που παραμένουν κλειστά μειώθηκε στα είκοσι δύο

μολονότι-ο-αριθμός-των-σχολείων-στη-μα-851206

Είκοσι δύο Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ δεν λειτούργησαν χθες λόγω των καταλήψεων. Οι μαθητές φέρονται διατεθειμένοι να κρατήσουν τα λουκέτα και αυτή την εβδομάδα, ενόψει των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Το συντονιστικό αγώνα σχολείων Βόλου αποφάσισε και πρότεινε στις γενικές συνελεύσεις των Λυκείων και Γυμνασίων οι καταλήψεις να συνεχιστούν τουλάχιστον έως τις 17 Νοεμβρίου.
Την ίδια στιγμή οι μαθητές έχουν προγραμματίσει νέα πορεία διαμαρτυρίας στο Βόλο. Η πορεία θα γίνει σήμερα. Ως χώρος συνάντησης των μαθητών έχει προσδιοριστεί το 2ο Λύκειο Βόλου, στην περιοχή του Αναύρου, στις 12 το μεσημέρι. Οι μαθητές, σύμφωνα και με ανακοίνωση-κάλεσμα που έχει διανεμηθεί στους σχολικούς χώρους, θα πραγματοποιήσουν πορεία έως τη Νομαρχία.
Εκπρόσωποί τους αναμένεται να ζητήσουν συνάντηση με τον νομάρχη Μαγνησίας, προκειμένου να μεταφέρουν τα αιτήματά τους.
Το συντονιστικό αγώνα σχολείων Βόλου εκτός από τα γενικά αιτήματα έχει προβάλει ζητήματα τα οποία σχετίζονται με τη λειτουργία των σχολείων τοπικά.
Συγκεκριμένα οι μαθητές διαμαρτύρονται για ελλείψεις και άθλιες υποδομές σε όλα τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ του νομού, καθώς και για τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε άλλα Λύκεια.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του συντονιστικού, «γίνεται μάθημα σε χώρους που προορίζονταν ή ήταν φυλακές, δεν υπάρχουν αίθουσες για να καλυφθούν οι ανάγκες. Γίνονται συγχωνεύσεις τμημάτων λόγω ελλείψεων υποδομών και διδακτικού προσωπικού. Δεν γίνονται οι απαραίτητοι διορισμοί καθηγητών όλων των ειδικοτήτων σε κάθε σχολική μονάδα. Η καθαριότητα στους χώρους είναι άθλια».
Απαιτούν ακόμη την κάλυψη όλων των ελλείψεων σε βιβλία, υποδομή, την επισκευή των σχολικών μονάδων, την επίλυση των προβλημάτων καθαριότητας, μείωση των τιμών σε όλα τα σχολικά κυλικεία στο 50%, να κατασκευαστούν γυμναστήρια και να βελτιωθούν οι χώροι άθλησης σε κάθε σχολείο.
Οι καταλήψεις χθες συνεχίστηκαν σε 22 σχολεία. Το μεγαλύτερο αρνητικό ρεκόρ σε υπό κατάληψη σχολεία στη διάρκεια των δύο προηγούμενων εβδομάδων καταγράφηκε την περασμένη Πέμπτη, όταν τα κλειστά σχολεία έφτασαν τα 43, ενώ ο αριθμός τους την επομένη ημέρα μειώθηκε στα 38.
Στις αίθουσες από χθες επέστρεψαν οι μαθητές των Γυμνασίων του πολεοδομικού συγκροτήματος, ενώ οι καταλήψεις έληξαν και σε ορισμένα Λύκεια του Βόλου.
Κλειστά ήταν τα Γυμνάσια Λεχωνίων, Καναλίων, Ν. Αγχιάλου, Σκιάθου και Σκοπέλου, τα Λύκεια 2ο, 3ο, 5ο, 6ο, 7ο, Εσπερινό Βόλου, καθώς και το 1ο και 2ο Ν. Ιωνίας, Αγριάς, Καναλίων, Αγχιάλου, Αλμυρού, Σκιάθου και Σκοπέλου και τα ΕΠΑΛ 2ο Ν. Ιωνίας, Αλμυρού και Σκοπέλου.

Οι φοιτητές
Νέα εβδομάδα κινητοποιήσεων στο μεταξύ σχεδιάζουν και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενόψει του Πολυτεχνείου.
Οι φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποιούν νέο γύρο γενικών συνελεύσεων. Το συντονιστικό όργανο των φοιτητών προτείνεις τις γενικές συνελεύσεις κινητοποιήσεις και αυτή την εβδομάδα. Στο πλαίσιο τους περιλαμβάνεται συναυλία το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής, στο παραλιακό πανεπιστημιακό συγκρότημα και συλλαλητήριο το ερχόμενο Σάββατο, ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου